Gemeente Dordrecht


Persbericht

Klanttevredenheidsonderzoek Monumentenzorg

Hoe tevreden zijn eigenaren van monumentenpanden?

Eigenaren van monumentenpanden ontvangen deze week een vragenlijst van de gemeente, zodat het Sociaal Geografisch Bureau een Klanttevredenheidsonderzoek onder monumenteigenaren in Dordrecht kan uitvoeren. De gemeente wil weten hoe tevreden de eigenaren zijn over de dienstverlening van het Bureau Monumentenzorg en Archeologie. Met het klanttevredenheidsonderzoek wil de gemeente inzicht krijgen in de tevredenheid van monumenteigenaren over zaken als het aanvragen van vergunningen, de informatievoorziening en contacten met het Bureau Monumentenzorg en Archeologie. Monumenteigenaren die in de afgelopen jaren een verbouwing aan hun pand hebben doorgemaakt, krijgen aanvullende vragen over de aanvraag van een bouwvergunning, adviezen van de gemeente en het aanvragen van subsidie en/of lening. Een aantal aannemers, projectontwikkelaars en architecten krijgen vragen over contacten met de gemeente, projectontwikkelaars en architecten voorgelegd.

Het voornaamste aanspreekpunt voor monumenteigenaren is het Bureau Monumentenzorg en Archeologie. Zij geven voorlichting aan eigenaren van monumentale panden, behandelen subsidie- en vergunningaanvragen en geven advies bij restauraties van monumenten.

Dordrecht monumentenstad
Dordrecht telt meer dan 1.500 monumenten en bee! ldbepalende panden, waaronder 900 rijksmonumenten en 160 gemeentelijke monumenten. Hiermee is Dordrecht de achtste monumentenstad van Nederland. Het voortbestaan van rijksmonumenten is gewaarborgd, doordat het Rijk erop toe ziet dat er regelmatig restauratie en onderhoud wordt gepleegd. Voor gemeentelijke monumenten is het Gemeentelijk Restauratiefonds Dordrecht in het leven geroepen.

Dordrecht, 4 april 2006
Redactie
Hanneke van Asdonck
Communicatie

telefoon 078 - 639 62 36
email jj.van.asdonck@dordrecht.nl
Informatie
Voor vragen over het onderzoek: Linda Scheelbeek
Sociaal Geografisch Bureau
telefoon 078 - 639 69 14

Voor algemene vragen over monumentenzorg:
Bureau Monumentenzorg
telefoon 078 - 639 64 02