Gemeente Soest

Record aantal deelnemers Zomerschoon

Datum: 04/04/2006

Maar liefst 18 basisscholen en 14 bewonersgroepen hebben zich aangemeld voor de actie Zomerschoon. De basisschoolkinderen doen mee op vrijdag 7 april, op zaterdagochtend 8 april zijn in diverse wijken bewoners actief.

De aftrap voor Zomerschoon is al gegeven. Op 1 april deelde wethouder Witte, samen met mensen van het Wijkbeheerteam, de Huurdersbelangenvereniging, woningcorporatie Portaal en welzijnsstichting Balans, op de flat met de lage nummers aan Smitsweg huis-aan-huis schoonmaakpakketjes en uitnodigingen uit. Alle bewoners worden zaterdag 8 april 'gewapend' met schoonmaakmateriaal om 10.00 uur verwacht. De schoonmaakactie van deze flat wordt afgesloten met een gezellig koffiedrinkuurtje.

Vrijdag 7 april
Zomerschoon voor de basisscholen wordt dit jaar om 9.00 uur geopend op de Van der Huchtschool in de Paulus Potterstraat. De kinderen doen hier meer dan schoonmaken Het kersverse wijkbeheerteam uit de wijk heeft, in samenwerking met De Kwekerij, zonnebloem-zaai-pakketjes samengesteld. Het wijkbeheerteam verbindt aan de zonnebloemactie twee wedstrijden; eentje voor en eentje na de zomervakantie. Ook in Smitsveen en in Klaarwater doen de wijkbeheerteams in het kader van Zomerschoon voor de scholen extra activiteiten. De meeste schoolkinderen doen zomerschoonactiviteiten in de wijk, maar er zijn ook klassen die de hei optrekken om daar jonge boompjes te rooien.

Zaterdag 8 april
Op verschillende plekken zijn bewoners actief. Vaak door eerst met elkaar te werken en dan gezellig met elkaar aan de koffie te gaan. Bewoners van de Lange Brinkweg, de Korte Brinkweg en de Grote Melmweg gaan de polder schoonmaken. Leden van Gemeentebelangen Groen Soest én Vereniging Vrij Polderland gaan met ze mee. Ook op de Zuidelijke Eng vinden natuuractiviteiten plaats. In de wijk Klaarwater maakt het wijkbeheerteam er in Park Honsbergen een feestje van, compleet met draaiorgel. Ook op de Draailier in Overhees is het op zaterdag 8 april feest.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer