Kpabel start innovatief arbeidsgericht inburgeringsproject

K.pabel

PERSBERICHT:

Kpabel start met innovatief arbeidsgericht inburgeringsproject

Een betere integratie in de Nederlandse samenleving van nieuw- en oudkomers, waarbij het bepalen van de toekomstige beroepsrichting het uitgangspunt is. Aan die wens wordt vanaf nu in de praktijk vorm gegeven.
Op 4 april a.s. wordt het geheel nieuwe project gepresenteerd. De nieuwe aanpak - de weg naar arbeid en een degelijke voorbereiding op het inburgeringsexamen - wordt tijdens deze middag nader toegelicht. Tevens worden certificaten uitgereikt aan de eerste groep cursisten.

Op een volstrekt nieuwe innovatieve manier wordt er gewerkt aan een voorspoedige inburgering waarbij scholing en werk als geïntegreerd doel in het project zijn opgenomen. In een 10 weken durend traject krijgen de deelnemers een speciaal voor dit doel ontwikkeld programma voorgeschoteld. Assessments en het in kaart brengen van aanwezige en nog te ontwikkelen competenties gaan hand in hand met de voorbereiding voor het inburgeringsexamen inclusief een directe koppeling voor het vinden van een passende beroepsrichting in de nabije toekomst. Speciale taallessen, maatschappijoriëntatie en stagelopen op een werkplek zijn de basisingrediënten die een beter resultaat moeten opleveren. In opdracht van de stichting Hersteld vertrouwen In de Toekomst (HIT) en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) werkt kpabel nu aan een nieuwe overdraagbare methodiek die landelijk en wellicht op Europees niveau kan worden ingevoerd. Het project wordt o.a. gecofinancierd door EQUAL, het Europees Sociaal fonds.

Programma:
De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 4 april 2006 van 14.00 uur tot 15.30 uur aan de Riethil 12 te Breda en kent het volgende programma:

Welkomst woord kpabel
Inleiding bestuurslid HIT/ Hoofd diensten COA
Presentatie project
Uitreiking POP's en certificaten, toespreken deelnemers Persoonlijk woord door één van de deelnemers
Afsluiting kpabel/Neovita, drankje

Voor meer informatie kunt u terecht bij de dagvoorzitter en Projectleider WIN/kpabel: Toine Huisveld
T: 06 51 31 87 12
E: thuisveld@bswbedrijven.nl