Gemeente Elburg


Actuele mededelingen gemeente Elburg 4 april 2006

Publicatie 4 april 2006

Week 14


* Openbare commissievergaderingen
* Avondschietoefening
* Afsluiting diverse wegen
* Eikenprocessierups
* Goedkeuring bestemmingsplan 'Het Groene Hart'
* Vrijstellingsverzoek t.b.v. uitbreiding woning Bovenweg 55 Doornspijk
* Wijziging bestemmingsplan "Oosthoek I"
* Aanmelden én naamgeving Woonzorgcentrum Doornspijk
* Vergadering integrale welstands- en monumentencommissie
* Informatie Senioren / Zorgt u voor een ander?
* Lentekriebels? De Regio Noord-Veluwe is al groen!
* De bouw van de VMBO school De Nuborgh kan beginnen!
* Afgegeven vergunningen
* Natuur- en Landschapsverordening 1997
* Verleende standplaatsvergunningen
* Wet milieubeheer
* Afgegeven bouw- en sloopvergunningen


---

Openbare commissievergaderingen

In het gemeentekantoor van Oostendorp worden de volgende commissievergaderingen gehouden.

Alle vergaderingen beginnen om 19.30 uur, muv. de cie. OR deze begint om 20.00 uur.

De commissie MAZA komt deze maand te vervallen ivm te weinig agendapunten.
* Dinsdag 14 maart 2006 cie. Openbare Ruimte
* Woensdag 15 maart 2006 cie. Algemeen Bestuurlijke Aangelegenheden

De belangrijkste agendapunten zijn:

OR:

* Verwerking inspraak/overlegreacties Visie wonen en werken.

ABA:

* Brandpreventiebeleid bestaande bouw.

* Vergaderstelsel commissies en raad.

* Financiële aspecten organisatieontwikkeling.
* Vaststelling 2e wijziging legesverordening voor het belastingjaar 2006.

Via www.elburg.nl (onder 'bestuur') zijn de agenda en de achterliggende stukken te raadplegen. Vanaf maandag 3 april a.s. liggen ze ter inzage in bibliotheken, gemeenschapshuizen en het gemeente-kantoor.

Spreekrecht

Over de meeste onderwerpen kunt u uw mening geven tijdens de commissievergadering, ook over onderwerpen die niet op de agenda staan. Maak gebruik van het spreekrecht. Meer weten? Neem dan tot uiterlijk maandag 10 april 2006, 14.00 uur contact op met de griffier: tel. 688688.

terug

Avondschietoefening

Op woensdag 12 april a.s. wordt er op het Artillerie Schietkamp 't Harde een avond schietoefening gehouden.

terug

Afsluiting diverse wegen


- Singel (gedeeltelijk)

Op vrijdag 7 april 2006 wordt vanaf 18.00 tot 20.00 uur het gedeelte van de Singel gelegen tussen de kruising met de Kruisakkerweg en de parkeerplaats nabij de Boni supermarkt afgesloten voor alle verkeer, voetgangers uitgezonderd.


- Afsluiting Kruis binnenstad Elburg

Zaterdag 8 april 2006 is het "Kruis" van 12.00 tot 16.00 uur afgesloten voor alle verkeer, voetgangers uitgezonderd.

Inlichtingen verkrijgbaar bij de heer A.H. Kroese, medewerker vergunningen afdeling Civiel Beheer en Groen. Tel. 0525-688691.

terug

Eikenprocessierups

Op een groot aantal eiken in Zuid- en Midden Nederland kan men in de maanden mei, juni en juli behaarde rupsen aantreffen. Deze rupsen gaan 's nacht groepsgewijs -in processie- op zoek naar voedsel(eikenbladeren) vandaar de naam eikenprocessierups. Bij ernstige aantasting kan een eik helemaal kaalgevreten worden. Dit heeft echter geen nadelige gevolgen voor de eik; een gezonde eik zal zich zelf weer herstellen. In de toekomst kan het zo zijn dat ook in de gemeente Elburg deze rups voorkomt. Er zijn vooral risico's voor de gezondheid in de periode dat de eikenprocessierupsen brandharen krijgen (half mei-juni) en bij verdere verspreiding van deze brandharen door verwaaien van brandharen en lege nesten (juli-september).

Als u in contact komt met de brandharen kan dat reacties oproepen die lijken op allergische reacties. Deze reacties kunnen per persoon zeer verschillen, te denken valt aan; rode en pijnlijke huidirritaties die gepaard gaan met hevige jeuk, die tot twee weken aan kan houden. Bij contact met de ogen kan een rode irriterende zwelling optreden en inademing van brandharen kan leiden tot irritaties en ontstekingen van het slijmvlies van neus, keel en luchtwegen. Er zijn verschillende manieren om deze eikenprocessierups te bestrijden. Dit kan door middel van branden, zuigen, biologische of chemische bestrijding. Als u deze eikenprocessierups waarneemt (mogelijk vanaf half april) of u heeft vragen omtrent dit onderwerp, neemt u dan contact op met de afdeling Milieu van de gemeente Elburg, milieuambtenaar S. Smit 0525-688703 of C. Duitman, of kijk op www.elburg.nl (zoek op eikenprocessierups).

terug

Goedkeuring bestemmingsplan 'Het Groene Hart'

Burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg maken ingevolge artikel 28, lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat Gedeputeerde Staten van Gelderland bij besluit van 21 maart 2006 nummer RE2005.40813 het door de gemeenteraad op 29 september 2005 vastgestelde bestemmingsplan "Het Groene Hart", hebben goedgekeurd.

Het plangebied ligt in de kern Elburg/Oostendorp en is globaal omsloten door de Hoekwant/Goudplevier in het noorden, Goudplevier/Enkweg in het oosten, Weegbree en verpleeghuis 'De Voord' in het zuiden en De Borchstee/voormalige gemeentewerf in het westen. Het doel van het plan is een groen- en recreatiegebied te realiseren tussen de woonwijken. In het plangebied zijn onder meer opgenomen: voet- en fietspaden, een manifestatieterrein, een jongerenontmoetingsplaats, een dierenweide, een vijver, een trap- en speelveldje en woningbouw op de locatie van de voormalige gemeentewerf.

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het bestemmingsplan liggen met ingang van woensdag 5 april 2006 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op de afdeling Ruimte en Grond van het gemeentekantoor te Elburg/Oostendorp.

Degene die tijdig bedenkingen tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij Gedeputeerde Staten kenbaar heeft gemaakt en een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich met bedenkingen tot Gedeputeerde Staten te wenden, is bevoegd bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep in te stellen tegen het besluit tot goedkeuring van het bestemmingsplan.

Binnen de beroepstermijn kan diegene die beroep heeft ingesteld tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroepschriften en verzoeken om voorlopige voorziening dienen schriftelijk, binnen de bovengenoemde termijn van terinzagelegging van de stukken, te worden gericht aan de Afdeling respectievelijk de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

terug

Vrijstellingsverzoek t.b.v. uitbreiding woning Bovenweg 55 Doornspijk

Het college is van plan op grond van artikel 19, eerste lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan "Buitengebied Elburg". Het doel van de projectvrijstelling is om de uitbreiding van de woning op het perceel Bovenweg 55 te Doornspijk planologisch en juridisch mogelijk te maken.

Het verzoek om vrijstelling met bijbehorende stukken ligt met ingang van woensdag 5 april a.s., gedurende zes weken, tot woensdag 17 mei a.s., voor een ieder in het gemeentekantoor (afdeling Ruimte en Grond) ter inzage.

Gedurende deze termijn kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijzen op het voornemen kenbaar maken bij het college.