Gemeente Bladel


Inspraakprocedure toekomstige ruimtelijke ontwikkeling

Inspraak/- informatieavond

Op woensdag 5 april a.s. vindt om 20.00 een inspraak/- informatieavond plaats in het gemeentehuis te Bladel over concept structuurvisie en woningbouwproject in de buurt van het bedrijfspand Polakkers 5 (Emotron). Tot uiterlijk 21 april 2006 kan hierop zowel schriftelijk als mondeling worden ingesproken.

Algemene informatie

In het kader van de pilot `Wonen in Bladel" spant de gemeente zich extra in om binnen het bestaand stedelijk gebied te richten op nieuwe woningbouwlocaties. De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het Dorpenplan het gebied dat wordt omsloten door Bleijenhoek, Europalaan en Rondweg aangewezen als potentiële inbreidingslocatie voor woningbouw. Voor het plangebied Kempenland geldt hiervoor al een nieuw bestemmingsplan. Voor het gebied ten westen van de Leemskuilen is een ruimtelijke visie ontwikkeld voor de lange termijn. Voor de uiterst westelijke hoek van dit gebied nabij het bedrijfspand Polakkers 5 en achter de panden Bleijenhoek 38 a t/m 44 is binnen deze visie een bebouwingsvoorstel gemaakt voor woningbouw. Het voornemen is om dit plangedeelte nog op te nemen in het nieuwe komplan Bladel en hiervoor een wijzigingsbevoegdheid op te nemen, omdat nog niet alle noodzakelijke onderzoeken zijn verricht. Het gemeentebestuur wil iedereen voor de start van deze procedure de gelegenheid geven om in te spreken op deze ruimtelijke plannen.

Ontwerp structuurvisie Leemskuilen West

Aan de Leemskuilen, Polakkers en Rondweg is nu nog een tiental bedrijven gevestigd. In de structuurvisie komt tot uitdrukking dat op de lange termijn wordt gestreefd naar een wijziging van de bestemmingen binnen dit gebied van "bedrijven" naar "woningen". Het gaat hier om een ruimtelijke visie voor de lange termijn. In de visie wordt aangegeven op welke wijze een invulling met woningbouw zou kunnen plaatsvinden. Het voornemen is om de structuurvisie te laten vaststellen door de gemeenteraad. Aan de formulering van het voorstel gaat een beoordeling van de inspraakreacties vooraf. Een structuurvisie is een ruimtelijke visie (stedenbouwkundig wensbeeld) voor de lange termijn. De structuurvisie geeft de ontwikkelingsmogelijkheden globaal weer en vormt het ruimtelijke raamwerk voor een nieuw bestemmingsplan voor dit gebied.

Ontwerp inrichtingsvoorstel omgeving Polakkers

Voor het gebied ten westen van het bedrijfspand Polakkers 5 (Emotron) is een meer concreet bebouwingsvoorstel gemaakt dat voorziet in de bouw van 30 woningen in de diverse categorieën. Dit perceel ligt nu nog braak en heeft een bedrijfsmatige bestemming. Gelet op de ruimtelijke wens om in dit gebied woningbouw voorrang te geven, is het gemeentebestuur bereid om vooruitlopend en passend binnen de structuurvisie de bestemming van dit gebied concreet te wijzigen in woningbouw. De hoofdontsluiting tot dit woongebied vindt plaats via de te verlengen bestaande parallelweg nabij De Rondweg die ook toegang geeft tot de (op deze locatie) gevestigde bedrijven. Het inrichtingsvoorstel zorgt, richting Bleijenhoek, voor een langzaam-verkeer route, die ook kan fungeren als toegang bij calamiteiten. De te bouwen woningen worden uitgevoerd als `grondgebonden woningen' en zijn bedoeld voor de doelgroepen starters, senioren en overigen. In het inrichtingvoorstel is mogelijke bebouwing van de achtertuinen Bleijenhoek 38 a, 38 b, 40, 40 a, 42 en 44 opgenomen. Het voornemen is om door middel van een op te nemen wijzigingsbevoegdheid (art.11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening) de bouw van deze woningen veilig te stellen in het nieuwe komplan Bladel dat op korte termijn ter inzage wordt gelegd.

Informatie - en inspraakmogelijkheden

Zowel op de ontwerp-structuurvisie als op het meer concrete inrichtingsvoorstel voor het gebied nabij Polakkers 5 kan worden ingesproken. Deze liggen van 27 maart tot en met 21 april 2006 ter inzage bij de Centrale Balie in het gemeenthuis. Hier zijn de plannen tentoongesteld. Op woensdag 5 april 2006, 20.00 worden de plannen toegelicht tijdens een informatieavond in het gemeentehuis te Bladel. Iedereen is welkom. De direct belanghebbenden zijn hiervoor afzonderlijk aangeschreven. Gedurende de termijn van ter inzage legging kan iedereen een schriftelijke inspraakreactie kenbaar maken. Ook bestaat de mogelijkheid om een mondelinge inspraakreactie te geven. Dit kan tijdens de inspraakinformatieavond op 5 april of bij de Centrale Balie. Voor nadere informatie over de voorgenomen plannen kunt u terecht bij de heer Bas van Gerwen (tel 361 687) of de heer Cees van Hintum (tel. 361691) van de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM).


---