Gemeente Papendrecht

Workshop gemeente Papendrecht: kies je speelvoorziening

Al meer dan 60 kinderen hebben zich aangemeld voor de workshops Ontwerp je eigen speeltuin op de woensdagmiddagen 5 en 12 april in jeugdcentrum Interval. De gemeente Papendrecht heeft de workshops georganiseerd voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar met de bedoeling vooral hun ideeën te gebruiken bij de vernieuwing van de speelvoorzieningen. De bedoeling van de creamiddagen is dat de kinderen al tekenend, kleurend, plakkend en spelend hun voorkeuren voor speeltoestellen laten blijken.

Naast de workshops benadert de gemeente jongeren tussen 13 en 16 jaar om ook hun inbreng te geven.

Elk jaar worden in een Papendrechtse wijk de speelvoorzieningen vernieuwd. Dit jaar is de wijk Westpolder aan de beurt. De inbreng van kinderen en jongeren is daarbij van groot belang. Omdat de wijk Westpolder een grote wijk is met veel speelvoorzieningen, wordt de inbreng van kinderen en jongeren intensief aangepakt. De conclusies die uit deze aanpak voortvloeien, kunnen de komende jaren worden geprojecteerd op andere wijken.

Na de workshops stelt de gemeente een top 10 op van meest gevraagde speeltoestellen en gaat die vervolgens op de 24 locaties in de wijk Westpolder intekenen. De resultaten daarvan zijn na enkele weken te bekijken in de hal van het gemeentehuis. Dit wordt tegen die tijd nog bekendgemaakt.