Ingezonden persbericht


Persbericht
Maart 2006

Culturele ontmoeting in muziek en dans

Nieuw evenement Land-In-Zicht-Turkije presenteert Dance-in met Introdans

Het gloednieuwe tweejaarlijkse evenement Land-In-Zicht biedt met een dance-in bij Introdans op woensdag 5 april aanstaande een bijzondere inkijk in de Turkse cultuur. Turkije staat centraal tijdens deze eerste editie en daarin mogen Turkse muziek en dans niet ontbreken. Op woensdag 5 april opent Introdans het eigen studiotheater aan de Vijfzinnenstraat 80-82 te Arnhem voor iedereen die lekker los wil gaan op een hippe mix van opzwepende ritmes en prikkelende klanken. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, reserveer dus snel per telefoon of per e-mail bij Juliëtte Hofman: 026-3512111 of via educatie@introdans.nl

Introdans en Turkse dans
Het docententeam van Introdans Educatie heeft zich voor de gelegenheid bijgeschoold in Turkse dans. Deze dansstijl wordt in het kader van de integratie vermengd met het Introdans-repertoire. Introdans ontvangt het dansminnende publiek met een mix van Turkse en Hollandse hapjes, drankjes en danspassen. Iedereen die zijn linkerbeen van zijn rechter kan onderscheiden, is van harte welkom op mee te dansen op dit speciale mish-mashbal. Om iedereen de gelegenheid te geven mee te kunnen dansen, zijn er twee dance-ins georganiseerd. De dance-in om 14.30 uur is toegankelijk voor alle 11-12 jarigen (leerlingen uit groep 8 van de basisschool). De kosten zijn E 2,50 per persoon. De dance-in om 19.30 uur is toegankelijk voor volwassenen (vanaf 17 jaar). De kosten zijn E 5,- per persoon. Vanaf respectievelijk 14.00 en 19.00 uur zijn de deuren geopend.

Land-In-Zicht-Turkije
Land-In-Zicht is een nieuw tweejaarlijks Arnhems evenement rond een land. Doel van het evenement is het bevorderen van de culturele uitwisseling tussen bevolkingsgroepen in de stad, de promotie van de stad en de promotie van een land dat in de schijnwerpers staat. In deze eerste aflevering staat Turkije centraal. Het komende half jaar vindt er een brede culturele uitwisseling plaats op het gebied van eten, film, theater, muziek, literatuur, sport en religie. Organisaties als Stichting Binnenstadsmanagement Arnhem, Bibliotheek Arnhem, Stichting Volksuniversiteit Arnhem, Filmhuis Arnhem, Introdans, Koerdische Vereniging Arnhem e.o. verlenen hun medewerking.

Noot aan de redactie:
Voor nadere informatie, interviews, fotomateriaal en/of beeldopnamen kunt u contact opnemen met Lianne Wouters, public relations/mediacontacten van Introdans, telefoon: 026 3512111/ fax: 026 3515647/ e-mail: publiciteit@introdans.nl
Of raadpleeg website www.introdans.nl onder de knop profusers, om foto's en persberichten te downloaden (in hoge resolutie, dus voor professioneel gebruik!).


---- --