Afsluiting deel Biddingringweg (N305

Van woensdag 5 april tot en met vrijdag 7 april wordt de
Biddingringweg (N305) afgesloten voor alle verkeer tussen de aansluiting van de Dronterweg (N309) en de Larserweg (N302). Deze afsluiting vindt plaats in verband met het uitvoeren van
onderhoudswerkzaamheden aan de asfaltverharding ter plaatse van de aansluiting met de Swifterweg (N710).

De hoeveelheid spoorvorming, vooral ter hoogte van de stopstrepen, is van dien aard de vlakheid van het wegdek en het rijcomfort niet meer aan de richtlijnen voldoen. Door middel van het affrezen en terugbrengen van asfalt wordt de spoorvorming weggewerkt.

Niet alleen de aard van de werkzaamheden (opbreken en uitharden/drogen van materialen) zijn de oorzaak van deze afsluiting, maar ook het feit dat anders niet kan worden voldaan aan (wettelijke) richtlijnen met betrekking tot de veiligheid van de uitvoerenden.

Verkeersafwikkeling

Het doorgaande verkeer wordt tijdens de afsluiting door middel van borden omgeleid via de Dronterweg (N309), Rietweg en Larserweg (N302). De in het weggedeelte tussen Dronten en Biddinghuizen gelegen zijwegen blijven vanuit de richting Dronten bereikbaar. Het langs de weg liggende fietspad in dit weggedeelte blijft ook gewoon te gebruiken voor het brom-/fietsverkeer.

Biddinghuizen is in deze periode bereikbaar via de Swifterweg (N710). Verkeer met als bestemming Biddinghuizen dient daarom de aangegeven omleidingsroute te volgen tot de rotonde `Swifterweg/Rietweg'. Vanaf hier kan via de Swifterweg de bestemming in Biddinghuizen worden bereikt. Verkeer komende uit Biddinghuizen wordt bij de aansluiting Biddingringweg (N305) ook naar de rotonde `Swifterweg/Rietweg' geleid. Hier dient dan de juiste richting te worden gekozen om de eind­ bestemming te kunnen bereiken.