Gemeente Roermond

Stadstoezicht houdt publieksvriendelijke actie

Op woensdag 5 april a.s. houden medewerkers van de afdeling Stadstoezicht van de gemeente een publieksvriendelijke actie in het winkelgebied. Zij wijzen bezoekers die met de fiets naar de binnenstad komen, erop waar ze hun rijwiel gratis, overdekt en bewaakt kunnen stallen. Zij delen daarbij kleine etuis uit waarin de fietssleutel en een eventueel bonnetje van de bewaakte stalling kan worden opgeborgen. Ook hangen zij labels aan fietsen die in de openbare ruimte staan gestald. De tekst op deze labels verwijst naar de bewaakte stallingsmogelijkheden.

De actie vindt juist op deze dag plaats, omdat men in verband met de tweede weekmarkt die 5 april van start gaat op de Markt extra bezoekers in de binnenstad verwacht.

Openingstijden bewaakte rijwielstallingen

Op dit moment beschikt de gemeente over twee overdekte rijwielstallingen in het centrum, te weten onder het Kloosterwandplein en in de Neerstraat, naast de Steenen Trappen tegenover de ingang naar de winkelpassage Roercenter. Deze zijn gratis en worden bewaakt door personeel. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 18.30 uur (op donderdag, koopavond tot 21.30 uur), op zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur en op koopzondag van 12.00 tot 18.00 uur.

Daarnaast is er nog een bewaakte stalling bij de NS (niet gratis) en zijn er tal van onbewaakte stallingsmogelijkheden (o.a. op het Munsterplein, in de Molenstraat en Kruisherenstraat) in de stad te vinden. In de Kruisherenstraat, vlakbij het Stationsplein, is wekelijks op zaterdagavond een mobiele rijwielstalling opgebouwd (niet gratis). Daar kunnen mensen vanaf 20.00 uur tot 5.00 uur hun fiets of bromfiets stallen. Dit wordt met name gedaan om ook de avondbezoekers van de binnenstad een bewaakte plek voor hun tweewieler aan te bieden. Deze mobiele stalling wordt trouwens ook opgebouwd als er evenementen plaatsvinden.

Folder stallingsvoorzieningen

De gemeenteraad heeft bepaald dat binnen het kernwinkelgebied geen fietsen buiten de fietsenstallingen mogen worden gestald. Dit is geregeld in de APV. Mensen, die met hun fiets de binnenstad bezoeken, dienen dus op te letten waar de fiets wel en niet mag worden neergezet. Onder het motto Zoek een geschikte plek; plaats uw fiets in het rek is bij de gemeente een speciale folder verkrijgbaar, waarin duidelijk staat aangegeven waar deze stallingsmogelijkheden zich bevinden en wat de eventuele openingstijden zijn. Vraag bij de receptie van de Stadswinkel in het stadhuis naar de folder Stallingsvoorzieningen in de gemeente Roermond en u krijgt hem gratis mee.

Publicatiedatum: 30.03.2006 Bijgewerkt: 30.03.2006