Artsen zonder grenzen

Persuitnodiging

Pronk in debat met studenten over Darfurcrisis

Locatie: Restaurant Bar Club 11, Oosterdokskade 3, Amsterdam (ingang Stedelijk Museum, Post CS zuidzijde)
Datum: woensdag 5 april, 12:00 - 14:00 uur (ontvangst vanaf 11.30)

Amsterdamse studenten gaan op woensdag 5 april a.s. in debat met Jan Pronk over de crisis in de West-Sudanese regio Darfur. Pronk is sinds juni 2004 de Speciale Gezant van de Verenigde Naties voor Sudan. Hij leidt de VN-vredesmissie in Sudan en bemiddelt in het conflict in Darfur. Het lunchdebat is een initiatief van de stichting happyChaos, in samenwerking met Artsen zonder Grenzen en Stichting Vluchteling. Het debat wordt gepresenteerd door Nynke de Zoeten (NOVA/Den Haag Vandaag).

In Darfur zijn sinds 2003 naar schatting 50.000 mensen omgekomen.Tussen de twee en drie miljoen mensen zijn op de vlucht. Het conflict in Darfur is naar de achtergrond verdwenen, maar het geweld gaat door, onder de neus van de internationale gemeenschap. Nog steeds worden er vrouwen verkracht en mensen vermoord. Circa 140.000 mensen zijn verstoken van humanitaire hulp. HappyChaos gaat tijdens het debat met publiek en VN Gezant Pronk op zoek naar de oorzaken van het conflict in Darfur. En belangrijker: is er een oplossingen mogelijk?

Met onder andere:


-Jan Pronk, Speciale Gezant van de Verenigde Naties voor Sudan
-Drs. Ed van Thijn, lid van de Eerste Kamer (woordvoerder buitenlandse zaken)
-Harm Ede Botje, journalist Vrij Nederland

-Carla van Os, juriste, deed voor haar studie internationaal recht onderzoek naar de vraag of er een genocide plaatsvindt in Darfur

-Vincent Hoedt, noodhulpcoördinator Artsen zonder Grenzen


Noot voor de redactie: (