Gemeente Schiedam


Stadskantoor voorzien van Internationaal Toegankelijkheidssymbool

De gemeente Schiedam is in het bezit gekomen van het Internationaal Toegankelijkheidssymbool voor het Stadskantoor. In de afgelopen periode zijn diverse aanpassingen verricht om het Stadskantoor en de daarin ondergebrachte voorzieningen goed toegankelijk te maken voor gehandicapten. Het symbool zal op 5 april officieel worden onthuld door wethouder Henk Jan Habermehl.

Uitgangspunt is dat gehandicapten, net als ieder ander gebruik moeten kunnen maken van het Stadserfcomplex, met zn Openbare bibliotheek, de Stadswinkel, Gemeentearchief en Theater aan de Schie, zonder geconfronteerd te worden met obstakels.

Om in aanmerking te kunnen komen voor het Internationaal Toegankelijkheidssymbool is een aantal aanpassingen verricht. Zo zijn in de parkeergarage en ook buiten het gebouw invalidenparkeerplaatsen aangelegd of aangepast. De hellingbaan bij de hoofdingang is zodanig aangepast dat deze nu gemakkelijker te nemen is voor rolstoelgebruikers. Ook de hellingbaan naar het plein, aan de kant van de Singel, is verbeterd. De balies bij de hoofdingang en het bij het Gemeentearchief zijn aangepast en op hoogte gebracht voor rolstoelbezoekers. Er zijn zogeheten MIVA toiletten (speciaal voor gehandicapten ingericht) aangebracht in de Stadswinkel en tegenover de Aleidazaal. De deurbreedte is daarbij gelijktijdig aangepast. En is er knopbediening aangebracht voor het openen en sluiten van de deuren. In het Theater zijn van de vier stel dubbele deuren automatische deuren gemaakt. In de Aleidazaal en in het Theater zijn de voorzieningen voor slechthorenden aangepast.

Het Internationaal Toegankelijkheidssymbool is vijf jaar geldig. Daarna zal opnieuw moeten worden bezien of nog aan de eisen wordt voldaan waardoor het symbool kan worden behouden.