Gemeente Wijdemeren


31/03/06
Boomfeestdag op woensdag 5 april: kinderen gaan zaaien

Landelijk werd er op 22 maart jl. in veel gemeenten Boomfeestdag gevierd. In Wijdemeren vieren 5 deelnemende scholen Boomfeestdag op woensdag 5 april. Die dag gaan kinderen een ecologisch kruidenmengsel inzaaien in bermen. Dit was niet eerder mogelijk in verband met de nachtvorst in de afgelopen weken.

De gemeente Wijdemeren organiseert Boomfeestdag samen met de verenigingen Curtevenne en Natuurmonumenten. Het inzaaien van het kruidenmengsel in bermen gebeurt op de volgende locaties.
- Nederhorst den Berg, aan de Dammerweg/Reeweg door de Jozefschool en de Meester Kremerschool. Wethouder Neef gaat aan de Dammerweg een handje helpen.

- Ankeveen, aan de Herenweg door de Jozef Lokinschool.
- Nieuw-Loosdrecht, aan de Molenmeent door de Sterrenwachter en de Lindeschool.
Het ecologische mengsel is samengesteld door de firma Biodivers uit Reeuwijk.

Bomen planten
In tegenstelling tot eerdere berichten gaan de kinderen van de Antoniusschool in Kortenhoef op 5 april geen bomen planten op de buitenplaats Gooilust van Natuurmonumenten. De school heeft laten weten niet aan de viering te kunnen deelnemen vanwege vele andere activiteiten in de week van 5 april. Gekeken wordt of de kinderen op een later tijdstip de bomen toch nog kunnen planten.