Gemeente Eindhoven

witruimte
Persbericht 31 maart 2006, no. 100

Nieuwe wandelroute van Den Eerdbrand naar Henri Dunantpark

Woensdag 5 april wordt een nieuwe wandelroute geopend die loopt van Zorgcentrum Den Eerdbrand naar het Henri Dunantpark. Vanaf 14.00 uur zullen de openingsfestiviteiten starten waarna rond 14.15 uur wethouder Kuppens en de directeur van Den Eerdbrand, dhr. Meuwese, samen met een aantal bewoners de wandeling voor de eerste keer gaan lopen. Daarbij zullen zij tevens meehelpen de laatste bank op zijn plaats te zetten.

Nieuw: De woonservicestempel
De nieuwe wandelroute is aangelegd na geluiden vanuit het project Ouderenproof en de woonservicepilots in Woensel-Noord, Gestel en Oud Woensel e.o. Daaruit was gebleken dat de bestaande wandelroute voor met name de ouderen niet meer voldoet. Het initiatief krijgt, als primeur, de woonservicestempel van de Projectgroep Woonservice van de GGD. Daarmee geven zij aan dit initiatief van harte te steunen.

Nieuw model bank
Langs de route komen in totaal vijftien zitelementen waarbij alle bestaande banken vervangen worden, maar er daarnaast ook een aantal bijgeplaatst worden. De banken zijn een nieuw ontwerp van het bedrijf DeNovo. Dit jonge bedrijfje van afgestudeerden van de Design Academy is in overleg met ouderen gekomen tot een ontwerp van een bank waarop zowel jongeren als ouderen comfortabeler kunnen zitten én op kunnen staan. Daarnaast worden langs de route ook zogenaamde rollatorrugsteunen aangebracht. Deze rugsteunen bestaan uit een houten rugleuning waar een rollator in geplaatst kan worden.

Enige tijd geleden al konden prototypes uitgeprobeerd worden. Met wat kleine aanpassingen worden de nieuwe banken nu aanstaande woensdag in gebruik genomen.

Verschillende rondjes
Met de nieuwe route kunnen de bewoners van Den Eerdbrand nu naar het Henri Dunantpark lopen in de wetenschap dat er voldoende banken voor hen naast de route staan. Ook weet men dat men terecht kan in het park bij de Splinter op het terrasje daar voor een kop koffie en daar eventueel gebruik kan maken van het toilet. Daarnaast zijn de banken zo geplaatst dat ook een kleine en een grote ronde rondom hun zorgcentrum gelopen kan worden.
contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2006 Gemeente Eindhoven