From Peace to Justice

Hague academic coalition

PERSBERICHT

De Hague Academic Coalition is een samenwerkingsverband tussen het T.M.C. Asser Instituut, Carnegie Foundation, Institute Social Studies, Netherlands Institute of International Relations Clingendael, Grotius Centre for International Legal Studies en the Hague Institute for the Internationalisation of Law.

Van 5 tot 7 april 2006 organiseert zij de conferentie From Peace to Justice dat voor een deel zal plaatsvinden in het World Forum Convention Center te Den Haag en voor een deel op de eigen instellingen.

Als sprekers zullen onder andere optreden Luis Moreno-Ocampo, Hoofd Aanklager van het Internationaal Strafhof, Wim Deetman, Burgemeester van Den Haag, Philippe Sands, Universiteit London, Ruth Wedgwood, Yale Universiteit, Rechter Navi Pillay van het Internationaal Strafhof,Ruud Lubbers, voormalig VN Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen,Yves Daudet,Universiteit Paris I/Panthéon-Sorbonne en Secretaris-Generaal van the Hague Academy of International Law en Linos-Alexandros Sicilianos, Universiteit van Athene.

Op 6 april zal des morgens om 9.30 uur HKH Prinses Margriet der Nederlanden de conferentie openen en de Hague Justice Portal officieel in gebruik nemen.

De Hague Justice Portal (www.haguejusticeportal.net) fungeert als informatiedrager waarop nieuws en onderzoek wordt aangeboden afkomstig uit de in Den Haag gevestigde internationale tribunalen en organisaties die werkzaam zijn op het gebied van vrede, international recht en veiligheid. Deze portal bevat zowel actueel nieuws afkomstig uit de Haagse Instellingen, achtergrond informatie bij dit nieuws, relevante links naar andere websites, informatie over congressen, lezingen en opleidingen, discussiefora, commentaren op uitspraken van de tribunalen en hoven, als informatie over Den Haag voor bezoekers en expats. Dit kan zowel in het Engels, Frans als in het Nederlands. Geregistreerde gebruikers hebben bovendien toegang tot de interactieve delen van de website, zoals debatten en opiniepeilingen. Het besloten gedeelte richt zich in het bijzonder op de academische gemeenschap en andere beroepsbeoefenaren op het gebied van recht en vrede.

Voor nadere informatie verwijs ik gaarne naar de website www.haguejusticeportal.net of bij Drs.David Vriesendorp, Executive Secretary van het HAC onder nummer 070-3420845 of 06 51 243396.