Fortis maakt zich sterk voor jongeren

Fortis foundation nederland

Fortis maakt zich sterk voor jongeren

Op woensdag 5 april organiseert Fortis Foundation een groot offensief voor de toekomst van jongeren in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam. 's Ochtends is er een maatschappelijk ontbijt voor managers en bestuurders en 's middags tijdens TheNextStep-event coachen zo'n 350 managers van Fortis ruim 600 VMBO-leerlingen die op het punt staan een volgende stap in hun (school)loopbaan te zetten.

Het evenement wordt georganiseerd door Fortis Foundation Nederland, dat dit jaar haar vijfjarig bestaan viert. Fortis Foundation Nederland coördineert de inzet van Fortis-medewerkers voor de maatschappelijke programma's van Fortis in Nederland. Sinds haar oprichting in 2001 hebben zo'n 11.000 Fortis-medewerkers vrijwillig hun kennis en kunde ingezet voor de samenleving.

Het lustrum wordt officieel geopend met een 'community breakfast', waar managers en bestuurders uit het Rotterdamse bedrijfsleven, de overheid en het maatschappelijke veld zich buigen over de vraag hoe zij elkaar kunnen versterken bij de inzet voor jongeren in de Rotterdamse samenleving. Hierbij zullen ook demissionair wethouder Onderwijs van Rotterdam Leonard Geluk en oud-staatssecretaris Steven van Eijck aanwezig zijn. Van Eijck is door het kabinet aangesteld als jeugdcommissaris en is tevens voorzitter van de Economic Development Board Rotterdam.

Vanaf 2006 zijn de maatschappelijke programma's van Fortis Foundation vooral gericht op het duurzaam versterken van jongeren. Tijdens deze coachdag in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam, worden de jongeren door een spel en verschillende opdrachten zich bewust van hun kwaliteiten, en leren zij zich daarop te richten bij het kiezen van een baan of een vervolgopleiding. De samenwerking met het VMBO is niet eenmalig. Met de vijf deelnemende scholen (Meridiaan College 't Hooghe Landt uit Amersfoort, Bredero College uit Amsterdam, Prisma College uit Breda, CSG Calvijn uit Rotterdam en IMC uit Rijswijk) gaat Fortis een structurele samenwerking aan gericht op het vergroten van de kansen voor deze groep jongeren.

Daarnaast maakt Fortis zich sterk voor jongeren in de jeugdzorg, onder andere door samen te werken met jeugdzorginstellingen en het steunen van de Nationale Jeugdzorgprijzen.