Llink


Rotterdam, 4 april 2006


- PERSBERICHT -

African School bij LLiNK

Uganda, docenten en kinderen

In veel documentaires over Afrika worden grote problemen als armoede of rampen aan de kaak gesteld. In African School brengt LLiNK het net even anders. In 10-delen wordt de dagelijkse gang van zaken op een 'normale' Afrikaanse school gevolgd. De leerlingenraad, schoolvoetbal, seksuele-voorlichting, cultuurverschillen en verliefdheid lijken alledaagse thema's die zich op een school voordoen. In African School worden deze, én andere onderwerpen op hun eigen bijzondere manier belicht. African School is vanaf woensdag 5 april om 00:08 uur te zien op Nederland 3 bij LLiNK.

'Kinderen worden geschoold om het land te redden'. Rose is 15 jaar oud, voorzitter van de leerlingenraad en groot fan van zangeres Beyonce. Ze is slim en vastberaden, ze is alleen grootgebracht door haar moeder en voelt een grote druk om te presteren. Abdul is veertien jaar en een groot voetbal fan. Zijn grote held is Micheal Owen, hij was de eerste uit zijn klas die op de radio hoorde dat Owen voor Real Madrid ging spelen. Op hun school spelen dingen die op iedere school spelen; Wie is bevriend met wie, wie krijgt de hoofdrol in het grote schooltoneelstuk. Toch is dít waar alle vergelijkingen eindigen. Het gaat namelijk om een Afrikaanse school in het Misindi district in Uganda.

In aflevering 1 volgen we Eddie, één van de vele wezen in Uganda. Hij doet er alles aan om zijn schoolgeld bij elkaar te kunnen krijgen en zijn grootste droom te kunnen verwezenlijken: Accountant worden. Hij probeert met gekke klusjes en met hulp van zijn broer het gevraagde bedrag te kunnen voldoen en een grote stap te maken in de richting van zijn droom.

African School is vanaf 5 april iedere woensdag rond de klok van twaalf te zien op Nederland 3. African School is een programma van LLiNK Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Sinds september 2005 zendt LLiNK uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, 747AM en www.LLiNK.nl.

African School is een productie van de BBC.

Deze programmaserie komt tot stand met een financiële bijdrage van NCDO.


---

EINDE PERSBERICHT




Llink