Politie Haaglanden

persberichten 5 april

Haaglanden, 05-04-2006

Door rood tegen tram

Den Haag Een 44-jarige vrouw uit Den Haag is dinsdag 4 april om 9.00 uur op het Jonckbloetplein tegen een rijdende tram aangelopen. De vrouw stak het plein over, terwijl het verkeerslicht op rood stond. De voetganger raakte licht gewond. Ze werd ter plaatse in een ambulance behandeld. Bij het verlaten van de ambulance liep het slachtoffer meteen weer door rood licht. De hardleerse vrouw werd door de politie op de bon geslingerd.

Snelheidscontrole

Den Haag De politie heeft dinsdag 4 april tussen 13.00 en 16.30 uur op de Melis Stokelaan 870 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Er werden 62 overtredingen van de maximumsnelheid (50 km/uur) geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 98 km/uur.

Fietsdieven lopen tegen de lamp

Den Haag - Twee 16-jarige jongens uit Den Haag zijn op 4 april omstreeks 12.00 uur aangehouden voor diefstal van een bromfiets. De twee verdachten, die elk op een bromfiets reden, draaiden plotseling om toen zij twee politieagenten in de gaten kregen. Na een korte achtervolging met verschillende politiemensen kon een verdachte op het Oranjeplein worden aangehouden. De andere verdachte liet zijn bromfiets op de Hoppenbrouwerstraat en vervolgde lopend zijn weg. Op de Vaillantlaan kon hij alsnog worden aangehouden. Een van de twee bromfietsen bleek gestolen te zijn, beide brommers zijn in beslag genomen.
Later die dag, 16.15 uur, werd een 33-jarige Hagenaar aangehouden op de Koninginnegracht. Agenten zagen de verdachte rijden op een fiets zonder slot en gaven hem een stopteken. De Hagenaar dook vervolgens achter een aantal containers, waar hij een tang onder probeerde te verstoppen. Ook hij werd aangehouden. De fiets bleek te zijn gestolen.

Snorfietser (83) rijdt tegen open deur

Leidschendam Een 83-jarige snorfietser uit Leidschendam is op dinsdag 4 april om 10:30 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Prins Hendriklaan. De man reed tegen een net geopende portier van een auto aan en kwam ten val. De 54-jarige eigenaresse van de auto verklaarde dat door de wind de deur verder openschoot dan de bedoeling was. De onfortuinlijke man kwam ten val en werd voor een nachtje ter observatie opgenomen in een ziekenhuis.
Man krijgt steen op zijn hoofd

Voorburg Op dinsdag 4 april om 14:00 uur kreeg een 24-jarige Hagenaar onbedoeld een steen op zijn hoofd. De man was aan het werk op een steijger en kreeg een vallende steen die vanaf een hoger gelegen steijgergedeelte op zijn hoofd. De man werd vervoerd naar een ziekenhuis.

Veelpleger aangehouden

Rijswijk Op dinsdag 4 april om 13:30 uur werd op de Burgemeester Elsenlaan een 41-jarige Hagenaar aangehouden. De man werd bij een inbraak in een kelderbox op de Sir Winston Churchilllaan overlopen door de 24-jarige bewoonster. Hierop ging de man ervandoor. Na een uitgebreide zoektocht werd de man lopend gesignaleerd waarna hij werd aangehouden. Bij zijn aanhouding vond de politie in zijn fouillering enkele goederen (boortjes en zakmes) die de man uit de kelderbox had weggenomen. De verdachte is een top 10 veelpleger uit Den Haag en zal worden voorgeleid bij de Rechter Commissaris.

Rus steelt schoenen

Rijswijk Op dinsdag 4 april om 17:30 uur werd bij het winkelcentrum In de Bogaard een 33-jarige Rus aangehouden. De man had kennelijk een paar nieuwe schoenen nodig, paste een paar en liep met de nieuwe schoenen aan weer naar buiten. Hij kwam niet ver en werd door de beveiliging aangehouden.

Gesignaleerde aangehouden

Rijswijk Op dinsdag 4 april om 19:00 uur werd op de Kerklaan een 52-jarige Rijswijker aangehouden. De man stond nog gesignaleerd voor een openstaande celstraf. Hij had nog 117 dagen tegoed. Hij kon direct zitten en werd overgebracht naar een huis van bewaring.

Ontmantelde hennepkwekerij aangetroffen

Poeldijk Op dinsdag 4 april om 13:00 uur werd in een bedrijfspand in de Voorstraat een reeds ontmantelde hennepkwekerij aangetroffen. Een getuige meldde de politie verdachte gedragingen om het pand. Toen agenten poolshoogte kwamen nemen bleek er in het pand een hennepkwekerij gevestigd was. De kwekerij was echter niet meer in gebruik. De politie ontruimde het pand en alle achtergebleven goederen werden in beslag genomen en vernietigd.

Motorfiets zoek na proefrit

Poeldijk Een 38-jarige inwoner uit Delfgauw dacht op dinsdag 4 april een koper gevonden te hebben voor zijn motor. De man had middels een advertentie zijn motorfiets een Yamaha type RN12 (kenteken ML-GL-50), blauw van kleur te koop aangeboden. Daar reageerde een nog onbekende man op die er een proefritje op wilde maken.Via de telefoon werd afgesproken op de Jupiter. Dat stond de verkoper toe maar de proefrit eindigde voor de man in mineur. De aspirant koper kwam niet meer terug.

Alcoholcontrole in Westland

Wateringen Bij een alcoholcontrole op dinsdag 4 april vanaf 23:00 uur op de Wippolderlaan werden 188 automobilisten gecontroleerd op het nuttigen van alcohol. Slechts een bestuurder viel door de mand. De 50-jarige Poeldijker blies aan het bureau 300 ug/l en kreeg een proces-verbaal. Een 29-jarige automobilist uit Roosendaal kon nog enkele openstaande bekeuringen betalen alvorens hij verder mocht rijden.

WIT in actie in Westland

Maasland Het Westland Interventie Team heeft op dinsdag 4 april om 10:00 uur een controle uitgevoerd bij een bedrijf aan de Burgerweg. Het WIT team is een samenwerkingsverband tussen Arbeidsinspectie, belastingdienst en de Vreemdelingenpolitie en is opgezet om misstanden in de glastuinbouw in het Westland inzake illegale tewerkstelling, niet afdragen van premies en belastingen in kaart te brengen. In totaal werden 46 personen gecontroleerd. Een daarvan (een Griek waarvan de kleeftijd onbekend is) bleek over valse documenten te beschikken en werd aangehouden.

Fietsers op de bon

Nootdorp Bij een fietscontrole op dinsdag 4 april om 14:30 uur op de Korte Baan werden acht fietsers bekeurd omdat zij door het winkelcentrum De Parade fietsten. De Politie zal de komende periode veelvuldig controleren op deze overtredingen. Ondernemers en bezoekers klagen over het gevaarlijke gedrag van fietsers.

Schapen verstoren dienstregeling

Pijnacker Politieagenten moesten er op dinsdag 4 april om 17:30 uur aan te pas komen om te voorkomen dat de dienstregeling van de NS niet verder vertraging op liep. Treinmachinisten namen op het spoor nabij de Klapwijkseweg schapen waar. De agenten dirigeerden 2 ooien en 4 lammeren terug de weide in waarna het treinverkeer weer kon worden hervat.

Zwangere vrouw aangereden, dader doorgereden
Zoetermeer - Een nog onbekende automobilist is dinsdag 4 april rond 15.45 uur doorgereden nadat hij op de Van Aalstlaan een 30-jarige Zoetermeerse automobiliste had aangereden. De nog onbekende dader liet na de aanrijding zijn auto staan en is volgens getuigen samen met twee inzittenden weggerend van de plaats van het ongeluk. Politieagenten hebben in de omgeving van de aanrijding onderzoek gepleegd maar de dader nog niet kunnen opsporen. De vrouw is 28 weken in verwachting en door de aanrijding was haar vruchtwater gebroken. De vrouw is met een ambulance naar het Langeland ziekenhuis vervoerd.