Persberichten districten stad Utrecht, 09.35 uur

Utrecht, 05-04-2006

Vechtpartij

UTRECHT In de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 april raakte enkele mensen gewond bij een vechtpartij.

Rond 01.20 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij voor een horecagelegenheid aan de Amsterdamsestraatweg. Ter plaatse troffen politiemensen in de horecagelegenheid een man gewond aan. Hij had een gebroken neus en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. In de gelegenheid bevonden zich nog drie mannen met lichte verwondingen. Twee van hen gingen er vandoor. De derde man, een 30-jarige Turkse man, werd aangehouden.

Op straat troffen politiemensen een slag- en een steekwapen aan. Deze zijn in beslag genomen. Naar de achtergrond van de vechtpartij stelt de politie een onderzoek in.

Snelheidscontroles

UTRECHT / VLEUTEN De politie heeft op dinsdag 4 april op meerdere plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Van 14.00 uur tot 16.00 uur werd de radar op de Eykmanlaan opgesteld. Van de 1033 voertuigen reden er 101 te hard. Terwijl ter plaatse een maximumsnelheid van 50 km/u geldt, reed de snelste bestuurder 77 km/u.

Op de Hindersteinlaan in Vleuten werd van 15.00 uur tot 17.00 uur op snelheid gecontroleerd. In twee uur tijd werd de snelheid van 1063 voertuigen vastgelegd, 116 bestuurders reden harder dan de toegestane 50 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 90 km/u.

Aan het begin van de avond werd een uur lang gecontroleerd op de Karl Marxdreef. Van de 1060 passanten, reden 65 automobilisten sneller dan de toegestane 70 km/u, één daarvan zelfs bijna het dubbele: hij reed 138 km/u.

Vernieling

UTRECHT Op dinsdag 4 april werden meerdere autos bekrast. Eén man werd aangehouden.

Rond 21.00 uur zag een 20-jarige man uit Utrecht dat een man zich op de Trumanlaan verdacht bij een aantal autos ophield. Vervolgens zag hij dat de man langs zijn auto liep en hoorde daarbij een krassend geluid. Toen hij uit de auto stapte, zag hij dat de man een grote kras op de auto had gemaakt. De 20-jarige man ging samen met een andere man achter de verdachte aan. Zij hielden de verdachte staande, waarbij de verdachte zich nog verzette. De verdachte, een 58-jarige man uit Utrecht, werd even later aan de politie overgedragen.

Bij een onderzoek in de omgeving werden op de Trumanlaan nog enkele autos aangetroffen die waren bekrast. De verdachte is voor nader verhoor in het politiebureau ingesloten.

Inbraak

UTRECHT Op dinsdag 4 april werd een man aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak.

Rond 19.50 uur hield de beveiliging van een pand aan het Stationsplein een man aan die in het pand had ingebroken. De verdachte, een 40-jarige man uit Utrecht, werd even later aan de politie overgedragen. Hij bleek een ruit van het pand te hebben vernield en had al een computer klaargezet voor transport. Bij de inbraak verwondde de verdachte zich aan zijn rechter hiel, vermoedelijk aan de vernielde ruit. Hij is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Fietsendief

UTRECHT Op dinsdag 4 april werd een fietsendief aangehouden.

Rond 18.30 uur zag een getuige dat een man op het Stationsplein een fiets aan het openbreken was en waarschuwde de politie. Politiemensen gingen ter plaatse en hielden de verdachte, een 32-jarige man uit Utrecht, op aanwijzen van de getuige aan. De verdachte had nog geen kans gezien het slot open te breken. Hij is voor verhoor in het politiebureau ingesloten.

Valpartij

UTRECHT Op dinsdag 4 april raakte een fietsster gewond bij een valpartij.

Rond 18.20 uur reed een 55-jarige vrouw uit Nieuwegein met haar fiets over de Jutfaseweg. Doordat zij met haar voorwiel de stoeprand raakte, kwam de vrouw ten val. Zij werd per ambulance naar het Diaconessenhuis gebracht. Daar bleek dat zij haar been op twee plaatsen had gebroken.

Mobiele beller

UTRECHT Op dinsdag 4 april werd een mobiele beller aangehouden.

Rond 16.30 uur kreeg een automobilist op de Paranadreef een stopteken omdat hij mobiel aan het bellen was. De verdachte, een 22-jarige man uit Maarssen, reageerde verbaal zeer agressief en weigerde zijn rijbewijs te laten zien. Toen hij vervolgens de politieman begon te beledigen werd hij aangehouden. Daarbij verzette de verdachte zich, maar hij kon met de nodige moeite worden geboeid.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor belediging en voor het niet handenvrij bellen.

Brutale diefstal

UTRECHT Op dinsdag 4 april ging een dief er met enkele jassen vandoor.

Rond 16.00 uur werd door een man bij een woning aan de Willem Schuylenburglaan aangebeld. De 23-jarige bewoonster deed open en de man vroeg haar om geld. De vrouw weigerde dit en wilde de voordeur dichtdoen, maar de man zag nog snel kans enkele jassen van de kapstok te grissen en rende hard weg.

De verdachte was een licht getinte man van 18 25 jaar, 1.70 1.75 meter, normaal postuur, kort zwart haar en een rond gezicht. Hij droeg een donkere broek en een grijze sweater met capuchon.

Getuigen die op of in de omgeving van de Willem Schuylenburglaan iets verdachts hebben gezien of menen de verdachte te (her-)kennen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Paardenveld op telefoonnummer 0900-8844.

Gat in raam

UTRECHT Op dinsdag 4 april kreeg een bewoonster van de Tafelbergdreef de schrik van zijn leven.

Rond 15.30 uur bevond een vrouw (leeftijd onbekend) zich in haar appartement op drie hoog in een flat aan de Tafelbergdreef . Terwijl zij op de bank zat te lezen, hoorde zij plotseling een harde knal gevolgd door glasgerinkel. Zij zag dat een gat bijna ter grootte van een tennisbal in de ruit zat.

Door de Technische Recherche is ter plaatse een onderzoek ingesteld. Uit de reconstructie van de glasscherven, bleek dat aan de buitenzijde een gaatje van enkele millimeters zat. Door de kracht van de inslag, is het grotere gat ontstaan. Vermoedelijk is het raam met een luchtbuks beschoten.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht noord op telefoonnummer 0900-8844.

Boze hondenbezitter

UTRECHT Op dinsdag 4 april werd een hondenbezitter aangehouden.

Rond 11.00 uur zagen ambtenaren van de Reinigingspolitie dat een man op de Surinamestraat ongelijnd zijn hond uitliet. Zij spraken de man aan en zeiden dat hij daar een bekeuring voor kreeg. De verdachte, een 47-jarige man uit Utrecht, weigerde mee te werken. Hij bedreigde de ambtenaren en probeerde één van hen met zijn hondenriem in het gezicht te slaan. Vervolgens ging hij er vandoor en ging zijn woning binnen.

Politiemensen gingen ter plaatse. De Utrechter weigerde aanvankelijk uit zijn woning te komen, maar kon door de politiemensen toch worden overgehaald. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De ambtenaren van de Reinigingspolitie deden aangifte van bedreiging. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Busbaan

UTRECHT Op dinsdag 4 april bleken veel automobilisten misbruik van een busbaan te maken.

In de ochtendspits hield de politie een controle op het misbruik van de busbaan op de Vleutenseweg. Maar liefst 89 automobilisten bleken kennelijk in de veronderstelling te verkeren dat zij een bus waren, 62 van hen werden ter plaatse bekeurd, 27 krijgen binnenkort hun bekeuring thuis. Tevens werden bekeuringen uitgeschreven voor: niet handenvrij bellen (1), niet dragen autogordel (1) en niet kunnen tonen van het rijbewijs (3).

Grote controle op automarkt

UTRECHT Dinsdag 4 april hield de politie in samenwerking met de douane een grootschalige controle op de automarkt bij de Veemarkthallen.

Tussen 03.00 uur en 14.30 uur controleerden tientallen agenten en douanepersoneel voertuigen en inzittenden die de automarkt bezochten en werd er toezicht gehouden in de omgeving. Een speurhond van de douane vond in de gecontroleerde autos een illegale partij van 7.600 sigaretten. Verder werd in vijf voertuigen illegale rode diesel aangetroffen. Ook zijn 11 jerrycans met diverse brandstoffen, die los in de autos stonden, op last van de brandweer in beslag genomen.

De politie nam bij 40 bestuurders een blaastest af, maar constateerde geen overtreding van de alcohollimiet. Wel werd er een flink aantal bekeuringen uitgeschreven. Zo waren twee voertuigen voorzien van ongeldige kentekenplaten, wat een bekeuring van 450 per auto opleverde. Vier mensen werden bekeurd omdat zij een auto wilden verhandelen buiten het marktterrein. Verder werden er nog enkele bekeuringen geschreven voor verkeersfeiten (rood licht, gordel, papieren) en liepen drie wildplassers tegen de lamp.

De politie houdt iedere dinsdag toezicht op en rond de automarkt. Het doel is de overlast in de omgeving terug te brengen en strafbare feiten op te sporen. Illegale handel in sigaretten en het gebruik van rode diesel wordt aangepakt. Tevens wordt gezocht naar (mogelijke) illegale wapens.