Politie Hollands Midden

Datum: 5 april 2006

Oegstgeest Aanhoudingen na poging diefstal poststukken

De politie heeft dinsdagmiddag, 4 april, twee mannen van 34 en 35 jaar zonder vaste verblijfplaats, aangehouden op verdenking van poging diefstal van poststukken. De politie kreeg meldingen van getuigen dat twee mannen zich verdacht ophielden bij de brievenbussen van een flatwoning aan het Boerhaaveplein. Omdat het al eerder voorgekomen was dat er post gestolen werd uit brievenbussen aan de Boerhaaveplein, waren de bewoners extra alert. De politie heeft in de omgeving gepost en de handelingen van de mannen op afstand bekeken. Gezien werd dat de mannen in de omgeving wachtten bij een bushokje tot de komst van de postbode. Nadat deze weer vertrokken was heeft één van de mannen geprobeerd post uit een brievenbus te halen. De mannen werden hierna aangehouden. De politie zet het onderzoek voort.

Alphen aan den Rijn Motorrijder gewond geraakt De gezamenlijke meldkamer van brandweer, politie en ambulance kreeg op dinsdag 4 april, omstreeks 21.00 uur, de melding dat er een ongeval had plaatsgevonden op de Kalkovenweg. Een automobilist uit Alphen van 21 jaar had een 28-jarige Alphenaar op de motor over het hoofd gezien. De motorrijder reed over de Kalkovenweg toen hij vanuit een oprit de auto de weg op zag komen. Hij probeerde nog te remmen, maar kon niet op tijd tot stilstand komen. De motorrijder kwam ten val en is met arm- en beenletsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Bodegraven Aanhouding na vernieling

De politie heeft in de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 april een man uit Bodegraven aangehouden wegens vernieling van enkele lampen in een horecagelegenheid. De man stelde zich, onder invloed van alcohol, agressief op in de zaak nadat hij ruzie had gekregen met een klant. Nadat deze klant was vertrokken begon de Bodegraver zich vervelend te gedragen. De man trok hanglampen los van het plafond ondanks dat hij erop werd aangesproken door personeel. Met één van de lampen sloeg hij tientallen glazen van de bar. Nadat de Bodegraver uit de zaak was gezet werd de politie gebeld. De Bodegraver werd verderop in de omgeving aangehouden.

Gouda Woninginbraken In drie woningen in Gouda is op dinsdag 4 april ingebroken. In twee woningen aan de Bernadottelaan en in een woning aan de Westerkade werd durende de dag ingebroken. Alle bewoners hebben aangifte van diefstal gedaan bij de politie. Uit de woningen zijn onder andere een mobiele telefoon en zilveren lepeltjes weggenomen. De technische recherche van de politie onderzoekt de woningen op bruikbare sporen die kunnen leiden naar de identiteit van de dader.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --