Alex neemt koppositie Binck over

Boom bv

ARNHEM - Voor de 5e keer organiseerde de website BEURS.NL een klanttevredenheidsonderzoek naar internet brokers. Dit jaar wisselt de 1e plek van Binck naar Alex. Opvallend is de opmars van Interactive Brokers. Deze buitenlandse speler komt nieuw binnen op de 3e plaats.

Grootbanken rukken verder op
Wederom mag de Rabobank zich ook in 2006 de beste grootbank noemen op de voet gevolgd door de ABN AMRO. De bank scoort met name goed met haar TradeBox product. 'Voor TradeBox kregen we ongeveer dezelfde cijfers binnen als de producten van Alex en Binck. Voor de andere producten van ABN waren de cijfers lager waardoor de ABN AMRO uiteindelijk op de 5e plek uitkomt' aldus onderzoeker Edwin Rijkaart. De bank lijkt met TradeBox haar draai te hebben gevonden in de slag om de internet broker klant.

Alex scoort het beste
Zowel Alex als Binck scoren ook dit jaar weer de beste cijfers. De beide brokers kunnen met recht stellen dat zij beschikken over de meest tevreden klanten. Alex wist echter beter te scoren. Met name op het onderdeel bereikbaarheid en betrouwbaarheid scoort Alex meer punten dan Binck. Toch blijft er altijd wat te klagen. Klanten noemen o.a. de trage koers informatie van Binck op drukke momenten. Bij Alex noemt men de lange wachttijden bij de helpdesk.

Interactive brokers
Naast de bekende Nederlandse brokers is dit jaar ook Interactive brokers in het overzicht meegenomen. 'We kregen de laatste 2 jaar steeds meer stemmen voor deze broker echter te weinig om in ons overzicht te verwerken. Dat zou een vertekend beeld geven. Dit jaar kwamen er echter genoeg stemmen binnen om ook Interactive Brokers in het onderzoek te presenteren' vertelt Edwin Rijkaart. Beleggen via Interactive vergt wel wat ervaring. Het platform is geheel in de Engelse taal.

Tarieven
De tarieven zijn weer verder omlaag gegaan hoewel de rek er een beetje uit is zo lijkt het. Met name de grootbanken kwamen met tariefsverlagingen om zo aansluiting te vinden met Alex en Binck. Deze laatste twee kwamen met minimale aanpassingen in de tarieven.

Brokerwijzer.nl
Voor het eerst dit jaar presenteert BEURS.NL haar klanttevredenheidsonderzoek via de site Brokerwijzer.nl 'Brokerwijzer wordt een platform die continue de tarieven en diensten van de brokers in de gaten gaat houden. Wij vinden dat de keuze voor een broker een zeer belangrijke beslissing is voor een belegger. Het is immers je directe lijn met de beursvloer. Brokerwijzer.nl kan hierbij helpen' aldus Edwin Rijkaart