Gemeente Eindhoven

witruimte
5 april 2006

Collegebesluiten

Beeldkwaliteitsplan Eckartdal

Voor de locatie Eckartdal is een ontwikkelingsvisie opgesteld. Deze visie omvat de omschakeling van het huidige instellingsterrein naar een meer gevarieerde buurt: met woningen en voorzieningen voor cliënten van Meare maar ook met woningen voor bewoners van buiten. Om de ambitie en de beeldkwaliteit voor de nieuwbouw vast te leggen is een beeldkwaliteitsplan gemaakt. Het college heeft vandaag ingestemd met dit plan.
Toekomstige bouwplannen zullen aan het beeldkwaliteitsplan worden getoetst.
Voor de ontwikkeling van de nieuwbouw op Eckartdal, maar ook in de verdere toekomst, zal worden uitgegaan van één samenhangende beeldkwaliteit. Uitgangspunt is dat dit de kwaliteit en het imago van het woongebied verbetert.

College akkoord met realisatie spilcentrum Trinoom

Hiermee wordt in Eindhoven het negende Spilcentrum gerealiseerd. De verbouwing van basisschool Trinoom tot Spilcentrum, bestaande uit het basisonderwijs (25 groepen), twee peuterspeelzalen, drie ruimtes voor kinderdagopvang, twee ruimtes voor voor-, tussen-, na- en buitenschoolse opvang en een multifunctionele gym- en sportzaal, start september 2006.
In december 2004 keurde de gemeenteraad de nominatie goed voor het realiseren van het Spilcentrum, gelegen aan de Deken van Somerenstraat/Don Boscostraat, in het centrum van Eindhoven. In 2005 besloot B&W dat dit Spilcentrum moest worden ontwikkeld met behoud en gebruikmaking van de drie bestaande panden in het betreffende gebied. Zij koos daarmee voor het âHof en Pleinenâ ontwerp. Het Voorlopig Ontwerp is met vele betrokkenen uitgebreid besproken. Zo zijn er voorlichtingsavonden gehouden voor de personeelsleden van de betrokken partners, ouders en wijk- en buurtbewoners.
Voor de verbouwing âbasisschool Trinoom tot Spilcentrum Trinoomâ is een totale investering beschikbaar gesteld van ï¥ 4.646.922,--. Het gaat hierbij om een bouwvolume met een bruto vloeroppervlak van 5170 m'.
contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2006 Gemeente Eindhoven