Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Uitstel experiment blauwe zone in noordoostelijk deel Buurt 3

Het ontwerpbesluit om te komen tot een experiment met een parkeerschijfzone (blauwe zone) in het noordoostelijk deel van Buurt 3 wordt aangepast. Dit is mede naar aanleiding van veel bewonersreacties op het besluit. Daarom stelt het dagelijks bestuur voor om het experiment uit te stellen. Oorspronkelijk stond het gepland rond deze tijd. Nu wordt het eerst, samen met aanpassingen naar aanleiding van reacties van bewoners, voorgelegd aan de Commissie Fysiek van dinsdag 25 april.

Parkeerproblemen
Het noordoostelijk deel van Buurt 3 heeft al lange tijd te maken met parkeerproblemen; vooral van parkeerders van buiten de buurt. Om daar iets aan te doen kwam het dagelijks bestuur op 22 november vorig jaar met een ontwerp verkeersbesluit. Daarmee werd het startsein gegeven voor een experiment met een blauwe zone. Door de parkeerschijfzone als experiment in te voeren, kan na een jaar worden bekeken of het gewenste resultaat is bereikt; minder overlast van parkeerders die van buiten de buurt komen. Daarnaast wordt ook duidelijk of er geen ongewenste bij- effecten optreden.

Aanpassingen
Onder veel bewoners bleek er verwarring te bestaan met een maatregel die eerder is besproken, de zogenaamde `rode zone'. Ook was er ongerustheid over zaken als parkeren voor bezoekers, gevolgen van parkeerschijfzone buiten het gebied en kosten van een ontheffing.

Naar aanleiding van de waardevolle reacties stelt het dagelijks bestuur voor om te komen tot een aantal aanpassingen. De belangrijkste zijn:

- de tijden waarop een parkeerkaart moet worden gebruikt, zijn in het aangepaste verkeersbesluit van maandag tot en met vrijdag van 9 uur 's ochtends tot 7 uur 's avonds. In de avonden en weekenden kan dus zonder een parkeerkaart worden geparkeerd.

- de gebiedsgrenzen worden aangepast. De zuidelijke grens wordt de Burgemeester de Vlugtlaan. Daarnaast wordt een gedeelte van de Burgemeester Fockstraat meegenomen. Over de exacte grenzen bij de Burgemeester Fockstraat en de Burgemeester Vening Meineszlaan moet nog een beslissing worden genomen.

Vervolg
Door de voorgestelde aanpassingen loopt de invoering van het experiment vertraging op. Het wachten is nu dus op de reactie van de Commissie Fysiek. Is die het eens het gewijzigde besluit, dan kan een definitief besluit worden opgesteld.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maarten Nulle, verkeerskundige binnen de sector Stadsdeelwerken, telefoon: 88 98 730, e-mail: mnulle@geuzenveld.amsterdam.nl.