Gemeente Hulst


Persbericht - 05.04.2006

Koninklijke Onderscheiding

Gezien de verdiensten voor de gemeenschap, heeft de heer Eddy de Potter op dinsdag 4 april 2006 uit handen van Burgemeester J.F. Mulder een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.

De heer E. de Potter is benoemd tot Ridder in de 6e graad, zijnde lid in de Orde van Oranje Nassau. Namens Hare Majesteit reikte Burgemeester J.F. Mulder deze Koninklijke Onderscheiding uit, in De Warande te Sint Jansteen.

De heer de Potter is voor de Katholieke Ouderenbond (KBO)te St. Jansteen en deze organisatie in het algemeen van grote betekenis. Sinds 1991 is hij voorzitter / penningmeester van de KBO Sint Jansteen. Gedurende de periode van 1996 tot 2004 was hij daarnaast tevens vice-voorzitter van het Kringbestuur KBO te Hulst.

Vanaf 1992 tot 2002 was de heer de Potter bestuurslid van de Stichting Welzijn voor Ouderen (SWO) te Hulst. Hiervan is hij ook enkele jaren voorzitter geweest.
Op voordracht van de kring Hulst van de KBO, trad hij in 2003 weer toe tot het bestuur van SWO. Tot op heden is hij daarvan bestuurslid.

Als bestuurder is hij intensief betrokken bij de belangen van de senioren. Voor de KBO te Sint Jansteen organiseert hij de maandelijkse bingo-activiteiten. Ook is hij betrokken bij het reilen en zeilen van de diverse verenigingen die onder de vlag van de KBO wekelijkse activiteiten organiseren. Verder organiseert hij de Paas- en Kerstvieringen en draagt hij zorg voor de belastinginvulservice voor senioren.

Daarnaast is de heer de Potter belast met het werven van sponsors om de activiteiten van de KBO te financieren. En hij stimuleert de wijkhoofden voor bezoeken aan de leden en verzorgt de propaganda en de uitnodigingen voor bijzondere activiteiten, die door de KBO Zeeland worden geïnitieerd.

Tenslotte is de heer de Potter ook betrokken bij de gebedsdiensten in de kapel van Onze Lieve Vrouw ter Eecken te Kapellebrug.

Met recht kan de heer de Potter worden gekwalificeerd als iemand die zich langdurig ten bate van de samenleving heeft ingespannen en als iemand die zijn verantwoordelijkheid ten opzichte van zijn leefomgeving niet uit de weg is gegaan.

---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: cde@gemeentehulst.nl