Gemeente Hengelo

Voorbereiding bouw geluidsschermen langs spoorlijn van start

De voorbereiding van de bouw van de geluidsschermen langs de spoorlijn in Hengelo kan echt beginnen. Naar verwachting wordt de eerste paal van het scherm rond november dit jaar geslagen. Gedeputeerde Staten van Overijssel, Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hengelo en ProRail hebben 4 april een overeenkomst ondertekend voor de realisatie van de schermen..

Het Rijk heeft de aanleg van de schermen toegezegd, omdat over de spoorlijn Deventer Hengelo Oldenzaal extra goederentreinen rijden na het gereedkomen van de Betuweroute. De geluidsbelasting is ook nu al erg hoog op een groot aantal plaatsen langs de spoorlijn.

21 Kilometer geluidsscherm

In totaal wordt in de periode tot en met 2010 ongeveer 21 kilometer aan schermen geplaatst. Het eerste deel van die schermen wordt in Hengelo gebouwd. Langs de spoorlijn van Hengelo richting Almelo komt aan de noordzijde van het spoor een scherm vanaf de Emmastraat tot ongeveer honderd meter voorbij de Weideweg. Aan de zuidkant van het spoor loopt het scherm globaal vanaf de Tuindorpstraat tot aan de Weideweg.

Wethouder Kok tevreden

Wethouder Hans Kok van Hengelo is blij dat de bewoners nu de bescherming krijgen waar zij recht op hebben. 'Dat dit ook echt nodig is, blijkt wel uit de vele telefoontjes van bewoners aan het adres van gemeente Hengelo. Zij zitten met smart te wachten tot de geluidsschermen nu eindelijk eens worden geplaatst.'