Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Trimbos-instituut 'Drugsinfosite compleet vernieuwd'

DrugsinfositeTrimbos-instituut compleet vernieuwd

Vijftig veelgestelde vragen over drugs op www.drugsinfo.nl

Utrecht, 5 april 2006. Het Trimbos-instituut lanceert vandaag de compleet vernieuwde website www.drugsinfo.nl. De in 2000 gestarte site trekt maandelijks ruim 20.000 unieke bezoekers en is een betrouwbare bron van informatie over drugs en andere genotmiddelen. De afgelopen maanden heeft de site een complete metamorfose ondergaan, zowel qua vormgeving als qua inhoud. Zo wordt nu gewerkt met actuele thema's en bevat de site naast een Drugs-ABC, met informatie over tientallen middelen, ook een uitgebreide vragenrubriek met vijftig veelgestelde vragen over drugs.

www.drugsinfo.nl geeft wetenschappelijk onderbouwde, objectieve informatie over drugs en over andere genotmiddelen als alcohol, cafeïne, tabak en slaap- en kalmeringsmiddelen. In de zg. Drugs-ABC op de site wordt specifieke informatie gegeven over tientallen drugs en andere genotmiddelen. Nieuw is de rubriek Vraag & antwoord waarin veelgestelde vragen over drugs worden beantwoord. Het gaat om vragen die het afgelopen jaar binnenkwamen bij de Drugs Infolijn (0900-1995) van het Trimbos-instituut.

Daarnaast bevat de site vier thema's met actuele informatie op specifieke gebieden. Zo kunnen ouders via het thema Drugs...Ouders en opvoeding worden geïnformeeerd over wat je als ouder moet weten over drugs en ook wat je kunt doen als je kind gebruikt. Omgekeerd staat er ook informatie op voor jongeren om te weten hoe je om kunt gaan met eventuele alcohol- of drugsproblemen van je ouders. Bij het thema Drugs...Regels en beleid komt de wet- en reggelgeving van de overheid aan de orde: het coffeeshopbeleid bijvoorbeeld en het (wettelijke) verschil tussen hard- en softdrugs.

Bij Drugs...Risiico's en gezondheid komen de algemene risico's van drugsgebruik ter sprake, naast de specifieke risico's voor gebruik bij zwangerschap of bij combinatiegebruik. Nuttig en nieuw is ook het thema Drugs...Advies en hulp. In dezee rubriek wordt een overzicht gegeven van de drugshulpverlening in Nederland. Informatie over professionele hulp of zelfhulp, via organisaties of via internet en ook wat je kunt doen als je zelfstandig wilt stoppen.

De website www.drugsinfo.nl is ontwikkeld door het Programma Middelengebruik Jongeren en de Drugs Infolijn van het Trimbos-instituut. De Drugs Infolijn is naast een veel geraadpleegde vraagbaak voor gebruikers, jongeren, ouders en docenten (ruim 13.000 telefoontjes en meer dan 400 e-mailvragen in 2005) ook een belangrijke bron van informatie voor professionals in de verslavingspreventie.

De Drugs Infolijn is 7x24 uur bereikbaar via 0900-1995 (¤ 0,10 per minuut). Een persoonlijk gesprek is mogelijk op werkdagen van 13.00 -18.00 uur. __________________________________________________________________________

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Harald Wychgel (030-2971116) of Henk Maurits (030-2971138) voorlichters van het Trimbos-instituut.