Politie lost vijftien overvallen en berovingen op

Eindhoven/Waalre, 05-04-2006 o Met de aanhouding van in totaal elf mensen denken Politie Brabant Zuid-Oost en het Openbaar Ministerie in s-Hertogenbosch in totaal vijftien overvallen en berovingen in Eindhoven en Waalre opgelost te hebben. Alle verdachten komen uit het Eindhovense stadsdeel Gestel en zijn mannen tussen de 13 en 22 jaar oud. Ze pleegden de overvallen en berovingen sinds april 2005 in de Eindhovense stadsdelen Strijp, Stratum en Gestel en in Waalre (zie ook 2e persbericht van vrijdag 10 februari 2006).

De in totaal 13 overvallen vonden met name plaats op winkels en horecazaken, waaronder tweemaal op een pizzeria aan de Karel de Grotelaan. Daarnaast werden twee mensen overvallen in een park. De misdrijven werden in steeds wisselende samenstelling uitgevoerd. In dertien gevallen werd gebruik gemaakt van messen en in twee gevallen van pistolen. Er werd vooral geld buitgemaakt. Een deel daarvan is teruggevonden.

De politie heeft in het onderzoek gebruik kunnen maken van tips die binnenkwamen na een uitzending van het televisieprogramma Bureau Brabant over de overval in Waalre. Er heeft een rechercheteam van negen mensen aan de zaak gewerkt.