Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden start nieuwe actie WGA-Hiaat verzekering 05-04-2006
Nationale-Nederlanden boekt veel succes met haar WGA-Hiaat propositie. Dit blijkt onder meer uit de Zorg- en Inkomensverzekeringsmonitor 2006 van MarketConcern, waarin Nationale-Nederlanden verkozen is tot de favoriete WIA-Hiaat verzekeraar. Daarom start Nationale-Nederlanden een nieuwe WGA-Hiaat actie. Wie vóór 1 juni 2006 een WGA-Hiaat verzekering sluit, betaalt premie vanaf 1 mei 2006 maar heeft, met terugwerkende kracht, dekking vanaf

1 januari 2006.

De afgelopen maanden is de WGA-Hiaat actie van Nationale-Nederlanden zeer succesvol gebleken. Bedrijven die een WGA-Hiaat verzekering afsloten ontvingen, naast een scherpe premiestelling, gratis inloopdekking. Deze actie is wegens het succes meerdere malen verlengd maar op 1 april 2006 afgelopen. Nationale-Nederlanden introduceert nu een nieuwe WGA-Hiaat actie. Werknemers ontvangen met terugwerkende kracht dekking tot en met 1 januari 2006 terwijl men pas vanaf 1 mei 2006 premie betaalt. De actie loopt tot 1 juni 2006.

"De voorgaande WGA-Hiaat actie is erg geslaagd te noemen. De WIA- wetgeving is niet eenvoudig. De introductie viel samen met een groot aantal andere productintroducties zoals Zorg en Levensloop. Wij zijn dan ook onder de indruk van de inspanningen van het intermediair. Met deze nieuwe actie geven wij het intermediair opnieuw de mogelijkheid hun klanten een scherpe propositie te bieden. " aldus David Knibbe, directeur Inkomen Nationale-Nederlanden.

De WGA-Hiaat verzekering van Nationale-Nederlanden vult de WGA vervolguitkering, die is gebaseerd op het minimumloon, aan tot een uitkering gebaseerd op het eigen loon. Indien een werknemer door het UWV minder dan 35% arbeidsongeschikt wordt verklaard, heeft hij/zij geen recht op een WGA-uitkering. Nationale-Nederlanden biedt ook hiervoor een verzekering, de WIA-Hiaat Inkomenscompensatie. Deze verzekering vergoed in een dergelijk geval gedurende één jaar 25% van het inkomen van de desbetreffende werknemer en kan in combinatie met de WGA-Hiaat verzekering gesloten worden. Nationale-Nederlanden is de enige op de markt die deze combinatie aanbiedt.