AutoRai

Saab breekt verkooprecords in Europa en de rest van de wereld

(4/5/2006)
De verkopen van Saab blijven met een recordbrekende snelheid toenemen, met absolute verkooprecords tot gevolg in het eerste kwartaal van 2006 in Europa en de rest van de wereld.
De verkopen namen wereldwijd gedurende de eerste drie maanden van dit jaar toe tot 34.192 autoâs, een stijging van 24 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. In Europa resulteerde een toename van 29 procent in de verkoop van 23.895 autoâs. Beide resultaten betekenen de hoogste records ooit voor het merk, waarmee de uitstekende prestaties in Europa een naadloos vervolg geven aan vorig jaar, toen Saab ook al een verkooprecord realiseerde.

Elk van de tien beste markten voor Saab - die goed zijn voor 85 procent van de totale verkopen â liet een stijging noteren waaronder het hoogste verkoopaantal ooit in Engeland, Spanje en België. Met name de prestatie in Engeland, twintig procent meer dan in 2005, is indrukwekkend omdat daar het recordbrekende verkoopmomentum van vorig jaar onverminderd wordt voortgezet. Ook in Nederland vertonen de verkoopstatistieken voor Saab een zelfde positieve opwaartse trend.

Kees van den Berg, algemeen directeur van B.V. Auto Import Maatschappij A.I.M.: âIn het eerste kwartaal van dit jaar verkocht Saab Nederland 1.145 autoâs en dat zijn er bijna 400 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook in ons land lopen wij dus volledig in lijn met de ontwikkelingen van Saab wereldwijd.â

De lancering van de Saab 9-3 Sport Estate, de introductie van een nieuwe top-of-the-line 2.8 V6 turbomotor en het uitmuntende succes van de Saab 9-5 BioPower in Zweden, waar de milieuvriendelijke autoâs van Saab in het segment het best verkocht worden, hebben gezamenlijk bijgedragen aan de prima verkoopresultaten van Saab.

"Wij hebben nu producten in marktsegmenten waar Saab nog niet eerder was vertegenwoordigd,â aldus Jan-Ãke Jonsson, Managing Director van Saab Automobile. "Dat zie je terug in de excellente start van Saab dit jaar, met groei in alle belangrijke markten waar onder Amerika. De lancering van opwindende concepten, zoals de Saab Aero X in Genève en de Saab BioPower Hybrid in Stockholm eerder deze week, zorgen ook voor een groeiende aandacht voor het merk Saab. Dat betekent dat we met veel optimisme de rest van dit jaar tegemoet zien."

BedrijfsautoRAI.nl