Gemeente Coevorden

Stieltjeskanaal biedt handtekeningen aan

05 04 2006

STIELTJESKANAAL - De actiegroep 'Stop Verkeershinder Stieltjeskanaal' heeft maandagavond tijdens de algemene vergadering ruim 130 handtekeningen aangeboden aan Stichting Contactgroep Dalerveen-Stieltjeskanaal. Dat gebeurde in zaal Dalerhof, waar onder andere de verkeerssituatie langs het kanaal onderwerp van gesprek was.

De afgelopen weken zijn leden van de actiegroep langs de deuren van de inwoners van Stieltjeskanaal gegaan om het snelheidsprobleem te bespreken. Daarbij konden bewoners reageren op een stelling dat de gemeenten Emmen en Coevorden versneld uitvoering moeten geven aan de invoering van een maximumsnelheid van 60 km/u. Er waren 106 bewoners eens met de stelling, 14 waren het niet eens en 12 gaven geen gehoor. Namens de actiegroep overhandigde Inge Hidding de handtekeningen aan voorzitter Willem Eising. De contactgroep is de officiële gesprekspartner van de gemeente en Hidding hoopt dan ook dat de gemeente dit signaal serieus oppikt.

Opvallend is dat, op initiatief van de actiegroep, de bewoners zich nu wel laten horen en de snelheid willen terugdringen. Vorig jaar augustus kwamen zij al bijeen in de Dalerhof om daarover met elkaar van gedachten te wisselen. In 2003, bij de start van het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP) 'Duurzaam Veilig', vonden de inwoners nog dat er niet te hard gereden werd langs hun kanaal. Daarom stond deze verkeerssituatie niet hoog op de agenda van de gemeente en werden onder andere Dalen en Aalden aangewezen als voorbeelddorpen. 'Verwijt de gemeente dus niet dat er in de tussentijd niets is gedaan', zo reageerde PvdA-fractievoorzitter en inwoonster van Stieltjeskanaal Ria Besselink gisteravond.

Momenteel zit de uitvoer van het GVVP, mede om financiële redenen, in de ijskast. 'Wanneer er nieuwe plannen omtrent de 60 kilometer zones worden vastgesteld, dan is het allereerst aan de betrokken bewoners om zich daarover uit te spreken. Pas daarna zal het in de gemeenteraad worden besproken en neemt het college vervolgens een besluit', aldus Besselink.