Wim coenraadts

Sigma zet schilder fluitend in het zonnetje

Vandaag zet Sigma, voor de vierde maal op rij, de schilders en hun vakmanschap in de verf tijdens de Nationale Schildersdag. Er is een opvallende fluitactie met Nederlands grootste radiostation Radio 538 opgezet, waarbij een weekend naar Londen te winnen is.

Traditioneel heeft Sigma de eerste woensdag van april uitgeroepen tot Nationale Schildersdag. "Die dag willen we de professionele schilder in de kijker zetten voor het leveren van vakwerk en schitterende eindresultaten", verduidelijkt Pim Becker, brand manager Sigma Coatings. Dit jaar organiseert Sigma samen met de zender Radio 538 een opvallende actie waarbij de rollen eens worden omgedraaid: niet de schilder fluit naar de vrouw, maar de vrouw naar de schilder. De campagne heeft dan ook als thema 'Op 5 april fluit zij naar jou!'.

Concreet zal Radio 538 alle vrouwen oproepen om via de nationale fluitlijn (0909-3000538, 60 cent per minuut) de groeten te doen aan hun favoriete schilder. Vandaag zendt Radio 538 in twee commercialblokken van een minuut een aantal van deze berichten uit, waarbij de winnaars te horen zijn die op de telefoonlijn hebben gefloten. Deze vrouwen winnen een weekendje Londen voor twee personen. Schilders die de fluitgroeten op radio 538 krijgen, winnen ook nog een verzorgde dag karten met hun collega's. Guus Duray, commercieel directeur van Sigma Coatings, zal vandaag de prijzen persoonlijk aan de winnaars gaan overhandigen.

Bij alle 66 Sigma verkooppunten zal er vanzelfsprekend ook op Radio 538 worden afgestemd. Zoals elk jaar op Nationale Schildersdag worden de schilders aldaar onthaald op koffie en gebak. Sigma zal over deze radiocampagne ook rechtstreeks communiceren met de schilders via een uitgebreide direct mailing campagne waarin de schilder wordt opgeroepen voor zichzelf promotie te maken.


- kijk voor de actievoorwaarden op www.nationaleschildersdag.nl

Over Sigma Coatings
Het ontstaan van Sigma Coatings gaat terug tot begin 18de eeuw. Sigma Coatings ontwikkelt, produceert en levert verven en coatings voor oppervlaktebescherming, afwerking en verfraaiing. De onderneming maakt deel uit van SigmaKalon, een wereldwijd actieve speler inzake coatings en verven voor decoratie, bescherming, industrie en scheepvaart. De groep telt circa 10.400 medewerkers in meer dan 40 landen en draait een omzet van circa 1,7 miljard euro. Naast een professioneel assortiment van coatings en toepassingsproducten biedt Sigma ook een uitgebreid pakket aan van diensten op het gebied van onder meer technisch advies voor vakschilders.