Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Mannen mishandeld en beroofd, politie zoekt getuigen
Publicatiedatum: 5-4-2006 11:03:37

Arnhem - De Arnhemse politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling van twee mannen van 23 en 30 jaar uit Antwerpen. De twee slachtoffers meldden zich dinsdag bij de politie nadat ze volgens hun verklaring in de nacht van maandag op dinsdag door meerdere personen op de Cronjéstraat waren geschopt en geslagen. Bij de schermutseling zou ook de portemonnee van een van de slachtoffers zijn afgenomen.

De twee Antwerpenaren liepen die nacht tussen half twee en kwart voor twee ter hoogte van het spoorviaduct bij de Zijpse poort en zouden een groepje onbekende mannen zijn tegengekomen. In het voorbijgaan zou een van de twee Antwerpenaren zijn geduwd. Na een korte woordenwisseling zouden de twee zijn verder gelopen de Cronjéstraat in. Daar zouden ze door de groep opnieuw zijn belaagd waarbij zou zijn geschopt en geslagen. De twee wisten uiteindelijk voorbijrijdende automobilisten aan te klampen en zo aan hun belagers te ontkomen. Beiden bleken niet zichtbaar gewond, wel werd de portemonnee van één van beiden vermist. Volgens de slachtoffers zou het gaan om een groep van ongeveer zeven man met een donker uiterlijk en vermoedelijk van Surinaamse of Antilliaanse afkomst. De politie stelt een onderzoek in en roept eventuele getuigen op te reageren via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhemmer aangehouden na mishandelen vriendin

Publicatiedatum: 5-4-2006 11:02:47

Arnhem - Een 20-jarige Arnhemmer is dinsdagavond in de wijk Sint Marten in zijn woonplaats door de politie aangehouden wegens huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 21-jarige vriendin. Het slachtoffer raakte daarbij niet ernstig gewond. De vrouw had even voor acht uur de politie gewaarschuwd nadat ze volgens haar zeggen door haar vriend hardhandig aan de haren was getrokken en geslagen. De twee zouden ruzie hebben gekregen over hun relatie. Tijdens de schermutseling in de woning zou het slachtoffer een acht maanden oude baby op de arm hebben gehad, maar het kind was ongedeerd gebleven. Het slachtoffer sloot zich na het voorval in op de badkamer en waarschuwde daar de politie. Die hield even later de 20-jarige man aan. Hij is voor nader verhoor ingesloten. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaarse verdacht van diefstal

Publicatiedatum: 5-4-2006 11:01:38

Arnhem - De politie van Arnhem heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Steenstraat een 38-jarige vrouw uit Zevenaar aangehouden op verdenking van diefstal van een mobiele telefoon. De vrouw zou de telefoon in een horecazaak aan de Steenstraat hebben gestolen van een 26-jarige Arnhemmer. Nadat die de diefstal ontdekte ging hij op zoek naar de vrouw en trof haar nog in de omgeving aan. Intussen was ook de politie gewaarschuwd. Volgens de gedupeerde Arnhemmer zou de vrouw naast hem hebben gestaan in de horecazaak tijdens het plaatsen van een bestelling. Nadat de vrouw was vertrokken miste hij zijn telefoon, die hij even op de toonbank had gelegd. De vrouw bleek het toestel bij zich te hebben en verklaarde dat het op een misverstand berustte. Het toestel bleek echter uit elkaar te zijn gehaald en de simkaart verwijderd. De vrouw werd daarop aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dagvaarding na vernieling ruit bij ex

Publicatiedatum: 5-4-2006 11:01:07

Arnhem - Een 37-jarige man uit Arnhem heeft van justitie een dagvaarding gekregen wegens vernieling. De man werd in de nacht van dinsdag op woensdag door de politie in de wijk Presikhaaf in zijn woonplaats aangehouden. Omstreeks half twee werd de politie gewaarschuwd door de 41-jarige ex-vrouw van de Arnhemmer. De man zou volgens haar zeggen een ruit van haar woning hebben vernield. Agenten troffen de man even later nog in de buurt aan, waarna hij werd aangehouden. Door de vrouw is aangifte gedaan. De Arnhemmer had tegenover de politie verklaard uit boosheid over eerdere voorvallen de ruit van de woning van zijn ex-vrouw te hebben vernield. Na verhoor is de man weer vrijgelaten. Justitie besloot de Arnhemmer te dagvaarden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Tientallen boetes bij verkeerscontroles Arnhem-Veluwezoom
Publicatiedatum: 5-4-2006 11:00:25

Arnhem/Doesburg - De politie in het district Arnhem-Veluwezoom heeft dinsdag bij diverse verkeerscontroles tientallen boetes uitgedeeld. Er werd op verschillende wegen gecontroleerd in Arnhem en Doesburg. Daarbij kwam het totaal aantal bekeuringen op 82 te staan. In Arnhem controleerde de politie onder meer op de Drielsedijk, Huissensedijk, Burgemeester Matsersingel en de Schuytgraaf. Het merendeel van de bekeuringen was voor het negeren van inrijverboden (33 keer) en het rijden zonder gordel (27 keer). Daarnaast werden bekeuringen uitgedeeld voor verschillende andere verkeersovertredingen.
In Doesburg controleerde de politie op de Koppelweg en de Zomerweg. Op de Koppelweg werden 10 van de 100 gecontroleerde automobilisten bekeurd voor het rijden zonder autogordels. Op de Zomerweg werd een snelheidscontrole gehouden met behulp van de Lasergun. Daarbij werden drie hardrijders bekeurd. Hoogst gemeten snelheid was 83 km/u in plaats van de daar geldende 60 km/u.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---