Van hondenpoep naar zebrapad

Op donderdag 30 maart 2006 hebben 22 leerlingen van groep 7 van basisschool `De Brink' in Lelystad een presentatie gegeven aan ouders en gedeputeerde John Bos van de provincie Flevoland over het project fotografeer je wijk. Leerlingen hebben wijkbewoners uit `De Griend' geïnterviewd op persoonlijke woonbeleving en zij hebben mooiste en onprettige plekken in de wijk gefotografeerd. Het project is onderdeel van '20 jaar wonen in Flevoland'.

De kinderen van groep 7 hebben wijkbewoners gevraagd naar hun mening over natuur, veiligheid, verkeer en over winkel- en speelvoorzieningen in de wijk.

Tijdens de presentaties kwamen zij met de wijkbewoners tot de conclusie dat:

* Er een duidelijk verschil moet komen tussen hondenuitlaatvelden en kinderspeelvelden. De kinderen willen duidelijk aangegeven zandvelden voor honden en grasvelden voor kinderen.

* Er meer speelvoorzieningen moeten komen en er gedacht moet worden aan speelrekken voor bovenbouwkinderen.

* Zebrapaden voor de school nodig zijn.

* De buurt opknapt van minder afval en hondenpoep op straat.

De provincie Flevoland bestaat twintig jaar. Dat is voor de provincie reden om terug te blikken op wat de afgelopen jaren gerealiseerd is en om vooruit te kijken naar wat nog gedaan kan worden. Het
fotografeerproject is één van de twintig deelprojecten voor kinderen en jongeren over wonen in Flevoland.

De Provincie Flevoland is initiator met het project `20 jaar wonen in Flevoland'. Kinderen en jongeren vanuit een twintigtal scholen uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs zijn begeleid door professionals op het gebied van wonen. De ontwerpen en ideeën van de kinderen en jongeren dragen bij aan het boek over 20 jaar wonen in Flevoland dat tijdens het wooncongres in juni door de provincie Flevoland gepresenteerd wordt.