Gemeente Heemstede


Powersafer: Bespaar energie en vergroot de veiligheid in uw huis

Powersafer: Bespaar energie en vergroot de veiligheid in uw huis De gemeente Heemstede voert een actief energiebeleid. In dit kader brengt de gemeente een apparaat onder de aandacht dat energie bespaart op het standby-stroomgebruik van de televisie, video/DVD, audio- en satelietapparatuur. Het apparaat Powersafer schakelt een TV en de erop aangesloten apparaten uit als deze via de afstandsbediening in de slaaptoestand gezet worden (standby).
De gemeente verleent steun aan een kortingsactie ter stimulering van de aankoop van dit apparaat.

Energiebesparing
Het standby-gebruik van de televisie is een belangrijke energieverspiller. Volgens Lucas Reijnders, professor Milieukunde, Universiteit van Amsterdam, kunnen drie elektriciteitscentrales dicht als alle standby-verspilling wordt gestopt. Niet alleen is beperking van standby-gebruik goed voor het milieu, het is ook goed voor de portemonnee. Door het gebruik van de Powersafer kan een huishouden tot 150 euro per jaar besparen.

Veiligheid
Tevens wordt de veiligheid verhoogd doordat de kans op brand wordt verminderd. Het apparaat voorkomt zelfontbranding bij TV's, een fenomeen dat zelden voorkomt, maar uiteraard erg gevaarlijk is.

Kortingsactie
Om de aankoop van de Powersafer te stimuleren, wordt het apparaat in Heemstede voor slechts 22 (normaal 35) te koop aangeboden in de Wereldwinkel (Raadhuisstraat 29). Deze actie loopt van 31 maart tot 28 april 2006. Verder roept de gemeente andere winkels op hun assortiment uit te breiden met standby-bewakers zoals de Powersafer, zodat deze in de toekomst op meerdere plaatsen verkrijgbaar zijn.

Bestelinformatie
U kunt het product ook direct online bestellen via www.vego.nl/powersafer.

Demonstratiebijeenkomsten
Binnenkort treft u hier data waarop demonstratiebijeenkomsten worden georganiseerd.