Gemeente Vlaardingen


Liefde voor de natuur en details
05 april 2006

Internet/DCO/Pics/Communicatie/Juliana/kuikenJoke Oonk.jpg In de kamer van cultuurwethouder B. van der Velde is een nieuwe expositie te bezichtigen. Er hangt werk van Joke Oonk.

De expositie in het stadhuis is gratis toegankelijk. Geïnteresseerde kijkers kunnen vooraf een afspraak maken met de secretaresse van wethouder Van der Velde, telefoon: (010) 248 4271.

Joke Oonk is geboren in 1951 in Rotterdam. Als kind had zij al interesse in tekenen en schilderen. Als veertienjarige volgde zij lessen bij de Famous Artist School in Amsterdam. Daar werd haar basis gelegd. Later heeft ze bij Galerie De Duig in Vlaardingen haar techniek verder verfijnd. In de zomermaanden wordt haar werk ook in de galerie geëxposeerd.

Joke gebruikt verschillende technieken. Ze werkt ondermeer met potlood, kleurpotlood, aquarelpotlood, pastelkrijt, aquarelverf en olieverf.

Joke haalt haar inspiratie voornamelijk uit haar liefde voor de natuur en dieren. Maar ook de vergankelijkheid van het leven en de kleuren komen in haar werk tot uiting. Ze brengt de juiste sfeer en stemming in haar werk door haar objecten goed te observeren. Haar werk is realistisch met veel gevoel voor detail.

Ruimte voor individuele amateur-kunstenaars

Als andere individuele amateur-kunstenaars willen exposeren in de werkkamer van de Vlaardingse wethouder voor kunst en cultuur, kunnen zij zich aanmelden via het secretariaat van wethouder Van der Velde, telefoon: (010) 248 4271. De exposities komen tot stand via de volgende werkwijze:


* Wethouder Van der Velde selecteert zelf de kunstwerken.
* Alleen kunstwerken van individuele amateur-beeldende kunstenaars komen in aanmerking, dus geen clubexposities.
* De werken worden opgehangen of neergezet, zoals ze aangeleverd worden. De kunstenaars brengen de kunstwerken zelf naar het stadhuis en halen ze ook weer op.

* De exposities wisselen minimaal elk kwartaal.
* Deze wisselexposities zijn geen verkooptentoonstellingen, wel wordt op aanvraag verwezen naar de kunstenaar.