Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen, 05-04-2006

Woninginbreker op heterdaad betrapt
ASSEN Dinsdagavond is aan de Vaart Noordzijde een 49-jarige man uit Assen betrapt bij een woninginbraak. Buurtbewoners wisten de man aan te houden en over te dragen aan de politie. Hij had een doos bij zich met daarin spullen die bij een andere woning waren gestolen. De man is ingesloten voor een nader onderzoek. (06-129509)

Winkeldief aangehouden
ASSEN Dinsdagmiddag is in een winkel aan de Borgstee een 58-jarige man uit Glimmen betrapt bij de diefstal van enkele spaarlampen. De man is overgedragen aan de politie. Na verhoor kreeg hij een boete van 130 opgelegd. De drie lampen kostten een tientje(06-129414)

Boete voor vals kenteken

HOOGEVEEN Dinsdagavond controleerden agenten een 58-jarige man uit Heino die in zijn auto over Het Haagje reed. Bij de controle bleek dat zijn auto een verkeerde kleur had. Dat kwam niet overeen met de opgave van het kentekenregister. Toen het chassisnummer nagekeken werd, bleek dit niet te kloppen. Het kenteken zat dus niet meer op de auto waarvoor het oorspronkelijk was afgegeven, maar op een vervangend exemplaar. De man kreeg een bekeuring voor het rijden met valse kentekenplaten. Ook zijn APK was verlopen en een geldig rijbewijs had hij niet. De politie stelt een vervolgonderzoek in naar de herkomst van de auto. (06-129484)

De dienstdoende politievoorlichter is bereikbaar via 0592 361280.