Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 april 2006

Doorrijder aangehouden

Almelo

Naar aanleiding van het ingestelde onderzoek naar de aanrijding op de parkeerplaats Twenteborg aan de Zilvermeeuw in Almelo op dinsdag 4 april kon de politie een 82 jarige Almeloër aanhouden. Aan de hand van de getuigenverklaringen en de aangetroffen auto-onderdelen stelde de politie een onderzoek in, waarbij zij op het spoor kwamen van de betrokken auto. De politie nam de auto voor sporenonderzoek in beslag en kwam daarbij tot de conclusie dat deze auto bij genoemde aanrijding betrokken was geweest. Daarop hielden zij op dinsdagmiddag de eigenaar van de betrokken auto in zijn woning aan. De 82 jarige verdachte wist zich van de aanrijding in zijn geheel niets te herinneren. De 82 jarige was na de aanrijding ook nog door een plantsoen gereden, waarbij schade is ontstaan aan planten en paaltjes. De politie heeft zijn rijbewijs ingenomen en maakt proces-verbaal op. Het slachtoffer, de 44 jarige Almeloër, kon na onderzoek het ziekenhuis verlaten, hij had meerdere kneuzingen ten gevolge van de aanrijding opgelopen. (06-041974)

Kop-staartaanrijding met letsel

Almelo

Op dinsdag 4 april vond omstreeks 17.45 uur een aanrijding plaats op de Ootmarsumsestraat in Almelo. Een 31 jarige automobiliste uit Emlichhem (D) zag te laat dat de voor haar rijdende auto, bestuurd door een 49 jarige man uit Almelo, was afgeremd en reed er met haar auto achterop. Zowel de 49 jarige automobilist als een bij hem inzittende 45 jarige Almelose vrouw werden voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De auto van de 31 jarige moest worden afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op. (06-042384)

Aanhouding wegens zware mishandeling

Enschede

De politie hield op dinsdag 4 april een 30 jarige Enschedeër aan wegens zware mishandeling van een 52 jarige Enschedeër. Deze mishandeling vond plaats op de avond/nacht van maandag 20 maart op dinsdag 21 maart in de woning van het slachtoffer aan de Elferinksweg in Enschede. Verdachte en slachtoffer zijn bekenden van elkaar. Die avond was de 30 jarige met een vriendin bij de 52 jarige op bezoek. Er ontstond onenigheid, welke uitmondde in een mishandeling door de 30 jarige. De 54 jarige belde na enkele uren de politie, omdat hij veel pijn had. Het slachtoffer verkeerde onder invloed van drank en wist zich op dat moment niet zo goed te herinneren wat er aan vooraf was gegaan. De politie liet de man naar het ziekenhuis vervoeren, waar zwaar letsel werd geconstateerd, onder andere een gebroken kaak en jukbeen. Het slachtoffer deed op 24 maart aangifte van zware mishandeling. Hij heeft inmiddels het ziekenhuis verlaten. De politie heeft de 30 jarige verdachte in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (06-035666)

Aanhouding wegens wapenbezit

Almelo

De politie stelde op dinsdag 4 april om 08.20 uur een onderzoek in naar mogelijk vuurwapenbezit. Daarvoor onderzocht zij een woning aan de Gerard Doustraat in Almelo. Bij de zoeking trof zij een vuurwerkpistool aan. De politie hield daarop de bewoner, een 30 jarige man in zijn woning aan. De verdachte kon na verhoor het bureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op wegens overtreding Wet Wapens en Munitie. (06-029780)

Fietser gewond

Borne

Dinsdag 4 april vond omstreeks 12.20 uur een aanrijding plaats tussen een vrachtauto en fiets op de kruising Hosbekkeweg/Bornerbroeksestraat in Borne. De fietser, een 30 jarige vrouw uit Borne, reed op het fietspad langs de Bornerbroeksestraat en wilde de Hosbekkeweg oversteken. Hierbij verleende zij geen voorrang aan een voor haar van links komende vrachtauto, die bestuurd werd door een 49 jarige man uit Weerselo. Tussen beiden ontstond hierdoor een aanrijding. De 30 jarige vrouw liep letsel op en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (06-042195)

Automobilist rijdt fietsers aan

Albergen

Een 55 jarige vrouw uit Albergen reed dinsdagavond 4 april omstreeks 20.00 uur met haar auto over de Zenderseweg in haar woonplaats. Zij sloeg rechtsaf de Diekersweg in. Deze weg maakt direct na de kruising een bocht naar links. De vrouw reed derhalve stapvoets de bocht in. Uit tegenovergestelde richting naderde een groep van acht wielrenners. Zij reden twee aan twee. De vrouw reed vermoedelijk in de bocht iets teveel naar links waardoor zij twee fietsers raakte. Een van hen, een 57 jarige Hengeloër, liep een hoofdwond op en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De tweede fietser, een 22 jarige Hengeloër, raakte lichtgewond aan zijn vinger. Hij werd door het ambulancepersoneel ter plekke onderzocht en kreeg het advies voor behandeling naar de huisarts gaan. Doordat de fietsers kort op elkaar reden, kwam ook een derde persoon ten val. Hij liep echter geen letsel op. De drie fietsen raakten beschadigd. (06-042409)

Monique Oude Wolbers en Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --