Gemeente Elburg

Elburg

Portefeuilleverdeling college gemeente Elburg

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg heeft het aanbreken van de nieuwe collegeperiode aangegrepen om de portefeuilleverdeling over de collegeleden opnieuw te bezien. In de vergadering van 4 april 2006 is de portefeuilleverdeling voor de komende vier jaar vastgesteld.

Ook deze periode bestaat het college uit burgemeester, drie full-time wethouders en een part-time wethouder. (Wethouder Gerrit Wijnne is 50% wethouder)

Ten opzichte van de vorige periode zijn er verschuivingen op de vakgebieden: informatie & automatisering, natuur- en landschapsbeleid, financiën, toerisme & recreatie, coördinerend wethouder binnenstad en wijkgericht werken.

Burgemeester drs. H. Visser heeft de portefeuille: bestuurszaken, bestuurlijke samenwerking, brandweer en rampenbestrijding, burgerzaken, communicatie, informatie en automatisering, interne zaken en facilitaire dienstverlening, juridische aangelegenheden, openbare orde en veiligheid, organisatie en personele zaken.

Wethouder Henk Wessel is de eerste loco-burgemeester. Hij heeft de portefeuille: afvalstoffenbeleid en -beheer, havenexploitatie, ondersteuning burgemeester in het kader van de ambtelijke reorganisatie, natuur- en landschapsbeleid, aanleg, beheer en onderhoud van: begraafplaatsen, groenvoorzieningen, pleinen, rioleringen, speelterreinen, straten en wegen, verkeer en vervoer, waterbeheer en milieuzaken.

Wethouder Gerard Van der Velde is de tweede loco-burgemeester en heeft de volgende zaken in portefeuille: algemeen maatschappelijk werk, arbeidsvoorziening, bibliotheekwerk, wet werk en bijstand, cultuur, dorpshuizen en gemeenschapsaccommodaties, gehandicaptenvoorzieningen, gezondheidszorg, jeugd- en jongerenwerk, huiselijk geweld, kinderopvang, kunst, museum, muziekonderwijs, onderwijs, ouderenwerk, sociale vernieuwing, sociale werkvoorziening, sociaal-cultureel werk, streekarchivariaat, sportzaken, vluchtelingenzorg, volwasseneducatie, vormings- en ontwikkelingswerk, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkgericht werken.

Wethouder Bert Bossenbroek is de derde loco-burgemeester en heeft in zijn portefeuille: economische aangelegenheden, grond- en gebouwenbeheer (aan-, verkoop, verhuur, ingebruikgeving, e.d.), ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, grondexploitatie, kadaster, toerisme en recreatie en coördinerend wethouder binnenstad.

Wethouder Gerrit Wijnne is vierde loco-burgemeester en heeft de volgende zaken in portefeuille: bouw- en woningtoezicht, monumentenzorg, stads- en dorpsvernieuwing, traject BOVAR/IIVR en financiën.