Politie Zuid-Holland-Zuid

5 april Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

, 05-04-2006 o Persberichten district II

HENNEP
GORINCHEM In een woning aan de Valkeniersweg in Gorinchem is op dinsdagmiddag 4 april een hennepplantage ontdekt. De politie was getipt dat er mogelijk wiet werd gekweekt in het huis. Dit bleek te kloppen. Er werd een professionele en in werking zijnde hennepplantage aangetroffen met in totaal zon 125 plantjes. Door Eneco werd vastgesteld dat er illegaal stroom werd afgetapt. Hiervan zal aangifte worden gedaan. De 59-jarige bewoner is uitgenodigd voor verhoor op het politiebureau.

DOOR HET LINT
GORINCHEM- Een 27 jarige man uit Gorinchem is zodanig door het lint gegaan dat hij de televisie door het raam gooide en een andere ruit vernielde met een stofzuiger. Dit gebeurde op dinsdagmiddag 4 april 2006 omstreeks 15.15 uur in de Koningstabelstraat. De man die asielzoeker is raakte gefrustreerd en was boos op zichzelf. De woningbouwvereniging heeft aangifte van de vernieling gedaan. Na verhoor is de man heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

VERNIELING
ALBLASSERDAM- Vier jongens, 14, 15 en 19 jaar uit Alblasserdam en een 13 jarige uit Papendrecht zijn door politieagenten aangehouden na het plegen van vernielingen. Dit gebeurde op dinsdagavond 4 april 2006 omstreeks 20.45 uur in de Roemer Visscherstraat. Politieagenten kregen een melding van vernielingen die zouden worden gepleegd bij de skatebaan. Er was een vuilnisbak en een fiets vernield. De agenten troffen de jongens aan en omdat ze voldeden aan het signalement dat een getuige opgaf werden ze aangehouden. De jongens zijn na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op en de jongens moeten de schade vergoeden.

HUISELIJK GEWELD
LEERDAM- Een 36 jarige man uit Leerdam is na het plegen van huiselijk geweld helemaal door het lint gegaan. Dit gebeurde op dinsdagavond 4 april 2006 omstreeks 21.00 uur in een woning aan de Manoliastraat. De man sloeg en trapte zijn vrouw. Een buurvrouw kreeg, nadat zij een mes van de man afpakte, een trap van de man en raakte daarbij gewond aan haar gezicht. De man werd door verschillende buurtbewoners in bedwang gehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

SCHOORSTEENBRAND
SLIEDRECHT- Op dinsdagavond 4 april 2006 omstreeks 22.15 uur brak een schoorsteenbrand uit in een woning aan de Hopper. De brandweer had de brand snel onder controle en bluste de brand. De oorzaak van de brand is onbekend. De bewoner laat twee keer per jaar de schoorsteen vegen.

GESTOLEN AUTO
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Een 35 jarige man uit Venray is door politieagenten aangehouden in een gestolen auto. Dit gebeurde op dinsdagavond 4 april 2006 omstreeks 23.45 uur op de parkeerplaats De bout langs de Rijksweg A15. De man lag te slapen in een personenauto welke als gestolen stond gesignaleerd voor de politie Rotterdam Rijnmond. De verdachte is ingesloten en wordt overgedragen aan de politie Rotterdam Rijnmond die de zaak onderzoekt.