Politie Zuid-Holland-Zuid

5 april Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

, 05-04-2006 o Persberichten district I

VERNIELING
ZWIJNDRECHT De politie heeft op dinsdagmorgen 4 april twee jongens van 16 en 18 jaar uit respectievelijk Zwijndrecht en Dordrecht aangehouden nadat zij zich hadden gemeld op de Nassauweg. De twee worden verdacht van betrokkenheid bij vernielingen op het station in Zwijndrecht. Op zondag 12 februari j.l. werden op het station diverse openbare voorzieningen vernield. Zo werden twee telefooncellen vernield en ruiten van bushokjes en het treinstation zelf kapot geslagen. Er is aangifte gedaan van vernieling. De politie zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.

TEGEN BOOM GEREDEN
DORDRECHT Een 20-jarige vrouw uit Hendrik-Ido-Ambacht, haar anderhalf jarige dochtertje en de moeder van de 20-jarige zijn dinsdagmorgen 4 april gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Prinses Julianaweg. De 20-jarige vrouw zat achter het stuur van de personenauto. Achterin zat de 45-jarige moeder met het kindje op schoot. Zij hadden achterin niet de gordel om. De 20-jarige reed op de Krispijnseweg, komend uit de richting van de Mauritsweg. Ze sloeg op een gegeven moment linksaf de Prinses Julianaweg op. In de bocht werd zij mogelijk verblind door de laag staande zon. Op dat moment werd zij ook aangesproken door de passagier achterin. De bestuurster draaide zich om en gaf antwoord. Toen de bestuurster zich weer omdraait, verloor ze de controle over het voertuig. Hierdoor botste zij tegen een boom aan die op de middenberm stond op de Prinses Julianaweg. De drie inzittenden werden overgebracht naar het ziekenhuis. De 20-jarige bleek haar hand te hebben gebroken. Het kindje werd ter observatie opgenomen en de moeder had last van druk op de borst.

BEDREIGD
DORDRECHT De politie heeft op dinsdagmiddag 4 april een 18-jarige jongeman uit Dordrecht aangehouden op verdenking van bedreiging van een 20-jarige vrouw. De twee zijn ex-geliefden. Dinsdagmiddag zou de 18-jarige zijn ex-vriendin hebben bedreigd met een mes voor een woning aan het Maaskant-erf. Ook zou hij doodsbedreigingen hebben geuit. De vrouw belde de politie die direct kwam. De verdachte werd aangehouden en ingesloten. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. ZWIJNDRECHT De politie heeft op dinsdagmiddag 4 april een 15-jarige jongen uit Zwijndrecht aangehouden op verdenking van bedreiging van zijn vader. De jongen zou zijn ouders hebben bedreigd op het Raadhuisplein. Een agent was hier getuige van. De jongen werd aangehouden en ingesloten. De vader heeft aangifte gedaan.

VERKEERSCONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten17 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor rijden door rood licht en het niet volgen van de verplichte rijrichting. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag 4 april 2006 van 15.00 tot 17.00 uur op de kruising Johan de Wittstraat met de Singel.

OVERVAL JUWELIER
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT Twee verdachten hebben een overval gepleegd op een juwelier aan de Nieuwstraat in Dordrecht. De melding van de overval kwam binnen op dinsdag 4 april 2006 omstreeks 17.25 uur. De overvallers zagen binnen kans een hoeveelheid horloges mee te nemen. Ze verlieten de winkel en gingen vermoedelijk op een of twee fietsen in de richting van de Kloostertuin. De verdachten bedreigden tijdens de overval de 57-jarige eigenaar en zijn 53-jarige vrouw. De recherche onderzoekt de overval en zoekt getuigen. Mensen die bijvoorbeeld rond het tijdstip van de overval twee mannen zagen die donkere kleding droegen in de buurt van de juwelier of de twee zagen weglopen of fietsen. Getuigen kunnen bellen met het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

BEDREIGING
DORDRECHT- Een 30 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden na bedreiging met een mes. Dit gebeurde op dinsdagavond 4 april 2006 omstreeks 18.20 uur op de Troelstraweg. Politieagenten kregen een melding van een burenruzie. Een dochtertje van een buurtbewoonster zou een tennisbal tegen de ruit van de woning van de man hebben gegooid. De man zou daarop haar dochtertje hebben uitgescholden. Dit pikte de vrouw niet en zij ging samen met nog twee buurvrouwen verhaal halen. Daarop voelde de man zich bedreigd en pakte een mes. Tijdens de ruzie werd nog tegen de deur van de woning van de man getrapt waarbij een ruit sneuvelde. Er is niet gestoken met het mes. De verdachte is na verhoor heengezonden. De politie onderzoekt de zaak en maakt proces-verbaal op.

VERLATEN PLAATS ONGEVAL
ZWIJNDRECHT De politie heeft in de vroege morgen van woensdag 5 april een 47-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden in een woning aan het Fazantplein. De politie kreeg een melding binnen van een auto die tegen een boom geparkeerd stond op de Laan van Nederhoven. De bestuurder van het voertuig zou niet meer aanwezig zijn. De politie ging ter plaatse en liet de auto wegtakelen. Via de kentekengegevens kwam de politie uit bij de eigenaar van het voertuig. De 47-jarige man werd opgezocht en gaf toe de plek van de aanrijding te hebben verlaten. Daarvoor werd hij aangehouden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.