Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 5 april

* MAN IN BUIK GESTOKEN
ROTTERDAM - Een 63-jarige man uit Rotterdam is dinsdagmiddag in z'n buik gestoken. Hij is voor behandeling opgenomen in een ziekenhuis. Rond kwart over zes zette het slachtoffer zijn huisvuil buiten. Onder aan de trap van de begane grond zaten twee jongens patat te eten in het afgesloten trappenhuis. De bewoner zei hier iets van en werd vervolgens in z'n buik gestoken. Hij liep naar buiten en sloeg alarm. Politiemensen stelden direct een onderzoek in in de omgeving, mede aan de hand van signalementen. Dit leverde nog geen resultaat op. De gewonde is voor behandeling van zijn letsel opgenomen in een ziekenhuis. De recherche van het district Feijenoord - Ridderster stelt een onderzoek in naar de dader(s).


* POLITIE HOUDT MAN NA BEDREIGING MET MES AAN

BERGSCHENHOEK - Politiemensen van het district Noord hielden dinsdagmiddag een 20-jarige man uit Bergschenhoek aan na een bedreiging in de Wilhelminastraat. De man wordt ervan verdacht een 22-jarige plaatsgenoot te hebben bedreigd met een mes. Dit gebeurde na een onenigheid. Politiepersoneel stelde na de melding van de bedreiging een onderzoek in dat resulteerde in de aanhouding van de verdachte.


* STROOMSTOOTWAPEN IN BESLAG GENOMEN - DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN

HEENVLIET -De politie van het district De Eilanden heeft dinsdagmiddag op de Oud Hoenderhoeksedijk een 21-jarige man uit Heenvliet, een 22-jarige man uit Geervliet en een 17-jarig meisje uit Geervliet aangehouden. Een getuige had even tevoren bij de politie gemeld dat hij schoten had gehoord op een parkeerplaats bij recreatiegebied Bernisse. De gewaarschuwde politie hield de 21-jarige bestuurder van een personenauto aan, die met zijn auto de parkeerplaats verliet. Op de parkeerplaats werd de 22-jarige man aangehouden. Het 17-jarig meisje kwam uit de aangrenzende bossages en werd aangehouden. Zij was in het bezit van een busje pepperpray. De spray is in beslag genomen. Een ingezette speurhond Nero vond in de bossages een stroomstootwapen. De drie verdachten werden overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld. Het is nog onduidelijk wat er zich op de parkeerplaats heeft afgespeeld. De politie stelt een nader onderzoek in.


* INBREKERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - De politie van het district Zuid heeft dinsdagavond drie mannen aangehouden. Zij worden verdacht van inbraak. Een bewoner van een woning aan de Katendrechtse Lagedijk betrapte een inbreker in z'n woning. De indringer maakte zich uit de voeten en verdween over de schutting van de tuin. Een onderzoek in de omgeving leverde drie verdachten op die in een auto zaten. De mannen, 20, 25 en 26 jaar oud, zonder vaste woonplaats, zijn aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar een politiebureau.