Politie Zeeland


---


Z-1415-2006 Woninginbraak in Terneuzen
Dinsdag tussen 20.30 en 23.10 uur werd ingebroken in een woning aan de Noteneeweg in Terneuzen.
De toegang werd geforceerd. Er werden een laptop, een gsm, een televisie, een onbekend geldbedrag en persoonlijke papieren gestolen.
Houd inbrekers buiten de deur:
U kunt het inbrekers moeilijker maken, door het aanbrengen van degelijk hang- en sluitwerk op ramen en deuren, het aanbrengen van verlichting bij de buitendeuren en het merken van waardevolle spullen. Doe de deur op slot, de ramen dicht en e.v.t. een lichtje aan als u weggaat. Zorg ervoor dat uw woning er van buitenaf 'bewoond' uitziet, juist wanneer u niet thuis bent. Laat geen sleutels in de deur zitten, leg ze niet onder een mat o.i.d. Zorg extra goed voor waardevolle spullen. Zet ze uit het zicht van inbrekers en berg kleine zaken op in uw kluis. Voor informatie hierover kunt u terecht op het politiebureau.

O-1416-2006 Insluiping en diefstal in Goes
Dinsdag tussen 18.00 en 18.15 uur werd uit de wachtruimte van een bedrijfs- / winkelpand in Klein Frankrijk in Goes de kassalade, met daarin een onbekend geldbedrag, gestolen.
Een medewerkster, die op dat moment elders aan het werk was, hoorde iets in de wachtruimte. Toen zij ging kijken zag zij twee personen met de kassalade weglopen. De twee verdwenen in de richting van Opelgarage. Het signalement van de insluipers luidt als volgt:
1. ongeveer 20-jarige jongen met mediterraans uiterlijk, krullend zwart haar, lengte ongeveer 1.70 m. Droeg zwarte bovenkleding.
2. ongeveer 20-jarige jongen met mediterraans uiterlijk, kort zwart haar, lengte ongeveer 1.70 m. Droeg vermoedelijk een zwarte jas.
De politie is op zoek naar eventuele getuigen van deze insluiping. Zij worden verzocht zich te melden bij bureau Goes of te bellen naar 0900-8844.
Maak het voor insluipers niet te gemakkelijk;
Sluit de ramen en deuren af wanneer u naar boven of naar een andere ruimte gaat, waardoor er geen zicht meer is op de openstaande achterdeur of tuindeuren. Doe dit ook wanneer u een praatje maakt met de buurvrouw in de tuin.

O-1417-2006 Aanrijding in Kapelle
Op de kruising Schoolstraat / Waardenkenshoekplein vond woensdag om 08.30 uur een aanrijding plaats.
Een 51-jarige automobiliste uit Yerseke reed over de Schoolstraat, komende uit de richting van de Nieuwe Kerskstraat. Zij verleende op de kruising geen voorrang aan een van rechts komende 64-jarige bestuurder uit Kapelle. Bij de aanrijding liepen beide auto's schade op.

O-1418-2006 Diefstal aanhangwagens in Kruiningen
Van een bedrijfsterrein op de Kersenweg werden afgelopen nacht twee aanhangwagens gestolen.
Het betreffen een eenassige groene aanhangwagen, merk Twin Arc en een eenassige roestvrijstalen aanhangwagen, merk Pega. Op deze aanhanger lag een rubberboot, met Zodiac met een buitenboordmotor. De totale waarde van de gestolen goederen is niet bekend.


---- --