Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

5 april 2006

Zutphen - Bromfiets weggenomen

Uit een onafgesloten schuur bij een woning aan de Gerrit van de Lindestraat werd in de nacht van maandag op dinsdag (4/4) een scooter weggenomen. Het gaat om een paarse scooter van het merk DJ Kymco. De scooter stond niet op slot. De politie blijft adviseren om schuren en garages altijd af te sluiten.

Brummen/Eerbeek - Actie blauw verven

Agenten van het politieteam Brummen hebben dinsdagmiddag en -avond (4/4) wederom een actie blauw verven gehouden. Dit maal stond de verkeersveiligheid centraal, waarmee de politie wil bewerkstelligen, dat het aantal gewonden in het verkeer daalt.

Er werd dan ook gelet op "veiligheidsovertredingen" (daarachter de geconstateerde overtredingen)zoals : niet dragen autogordel 9x , te hard rijden 60x auto (hoogste snelheid 116 km waar 80 km is toegestaan), opgevoerde bromfiets 1x, geen helm op bromfiets 1x.

In totaal werden 127 blaastesten afgenomen. Alle bestuurders bliezen een P(rima).

Eén bestuurder werd aangehouden omdat hij nog een boete van ruim 1500 euro moest betalen. De man kon een gedeelte betalen. Zijn auto werd in beslag genomen in verband met de nog openstaande boetes.

Er werd gecontroleerd op de volgende locaties: Loenenseweg en Apeldoornseweg in Eerbeek, Marktplein, Zutphensestraat en Eerbeekseweg in Brummen en de Arnhemsestraat in Leuvenheim.

Daarnaast werd er nog bekeurd voor: niet kunnen tonen rijbewijs, onverzekerde bromfiets, niet kunnen tonen kentekenbewijs, voeren van mistlichten en onverzekerde bromfiets.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Anton de Ronde, tel. 055 - 548 6062 ---- --