TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 05-04-2006

Tros brengt nederlandse spin-off van flikken

TROS en VRT hebben op de internationale televisiebeurs MIP-TV in Cannes een principe-akkoord gesloten om een Nederlandse reeks te maken van de populaire Vlaamse politieserie Flikken. De Nederlandse serie is geen remake van de Vlaamse reeks, maar een nieuwe reeks met nieuwe personages en eigen verhaallijnen.

De Nederlandse Flikken zal gebouwd zijn op dezelfde fundamenten als het succesvolle Vlaamse origineel: de lotgevallen van een lokaal politieteam met sterke, levensechte personages die dagelijks worden geconfronteerd met kleine criminaliteit, sociale wrijvingen en persoonlijke voor- en tegenspoed in een provinciale stad in Nederland.

Julius Minnaar, TROS-directeur Media en Financiën, ziet deze nieuwe stap in de samenwerking als een mooie gelegenheid voor beide publieke omroepen. "TROS heeft een historie met politieseries. We hebben jarenlang Spangen gemaakt en in het verleden zond de TROS natuurlijk Siska, Derrick en Der Alte uit. Ik ben blij dat we weer een nieuwe impuls kunnen geven aan Nederlands drama in de vorm van een politieserie." Aimé Van Hecke, VRT-televisiedirecteur, is verheugd met de verdere uitbreiding van het internationale succes van Flikken en de voortzetting van de samenwerking tussen Eén en TROS.

De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks Nederland en MMG, het Vlaamse fictiebedrijf van Eyeworks dat ook de originele Vlaamse reeks met VRT coproduceert. De TROS en de Vlaamse zender Eén gaan de Nederlandse Flikken uitzenden. Ook hebben TROS en VRT een nieuwe overeenkomst gesloten om reeks 7 en 8 van de Vlaamse Flikken te coproduceren en deze zullen ook - naast de Nederlandse reeks - bij de TROS te zien zijn. De Vlaamse Flikken is in Nederland uitgegroeid tot een bekende en populaire politieserie.

De productie van de Nederlandse Flikken wordt nog dit jaar opgestart en uitgezonden in 2007 op Nederland 1.




TROS