Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

5 april 2006

Winterswijk - Man valt van fiets

Een 78-jarige fietser uit Winterswijk is dinsdagavond (4/4) rond 18.05 uur van zijn fiets gevallen en hierbij gewond geraakt. De man fietste op de Landbouwstraat op de stoep. Voor hem liep een Winterswijkse met een kinderwagen. De vrouw stond op een gegeven moment stil. De fietser schrok hier zo van dat hij van de fiets viel. De man werd met onbekende verwondingen met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Ulft - Politie onderzoekt poging beroving

De politie is een onderzoek gestart naar een poging beroving. Een 17-jarige Ulftenaar had dinsdagavond (4/4) rond 21.30 gepind bij een bank aan Kerkstraat. Hij wilde na het pinnen in zijn brommobiel stappen, maar werd beetgepakt door een onbekende persoon. Deze persoon riep dat hij van de politie was en wilde de inhoud van de portemonnee zien. Op dat moment kwam er een auto aanrijden en liep de onbekende man samen met nog een andere man weg. Er werd geen geld weggenomen. De man die de Ulftenaar beetpakte droeg een dikke witte winterjas met een bontkraag en een lichte spijkerbroek, de andere man droeg een grijs jack en een donkere broek. De politie is direct een onderzoek gestart en verzoekt mensen die iets opmerkelijks hebben gezien, dat in verband met de poging beroving kan worden gebracht, te reageren via telefoonnummer 09008844.

Doetinchem - Drankrijdster betrapt

Een 25-jarige automobiliste uit Doetinchem bleek afgelopen nacht (5/4) rond 02.30 uur bij een politiecontrole op de Tollenstraat onder invloed van alcohol. Zij blies 0,2 prom. Omdat de Doetinchemse een beginnend bestuurder is, kreeg zij een boete.

Lievelde - Controle na klachten

Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners heeft de politie dinsdagmorgen en -middag (4/4) gecontroleerd op de Lievelderweg. Van de 260 gecontroleerde bestuurders reden er 40 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 64 km. Er is hier 30 km toegestaan. De overtreders kunnen een boete tegemoet zien.

's Heerenberg- onder invloed Een 49-jarige man uit Wehl is woensdagochtend (5/4) betrapt op het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Agenten zagen rond 10.35 uur een auto op de Van Hugenpothstraat rijden en het viel hen op, dat de inzittenden geen gordel droegen. Toen men de bestuurder had laten stoppen en op de overtreding wees, roken de agenten een alcohollucht. De bestuurder werd aangehouden en op het politiebureau blies de man 2.8 promille ! Zijn rijbewijs is direct ingevorderd en na verhoor heeft de man lopend het politiebureau verlaten.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --