Ingezonden persbericht


persbericht

5 april 2006

Martijn Biemans van veronica radioschool naar Simone fm

Martijn Biemans, één van de studenten die in juli afstudeert aan de Veronica Radioschool, presenteert vanaf 8 april zijn eigen programma op Simone FM. Martijn: "Voor mijn stage vanuit de Veronica Radioschool, mag ik het programma 'Weekend Vitaminen' op Simone FM presenteren. Helemaal te gek!"

Martijn zit sinds vorig jaar augustus op de Veronica Radioschool, in de Klas van 24. Vanaf nu kunnen jongeren tussen de 16 en 25 jaar zich opnieuw aanmelden bij de Veronica Radioschool voor de nieuwe lichting van de 'Klas van 24'. De praktijkgerichte opleiding tot professioneel radiomaker duurt één jaar en kan gevolgd worden naast studie of werk. Na en gedurende dit jaar krijgt deze 'Klas van 24' ook de kans om stage te lopen en werkervaring op te doen bij professionele, commerciële radiostations zoals Kink FM en Radio Veronica.

De Veronica Radioschool is een non-commercieel initiatief van Vereniging Veronica en is onderdeel van KINK FM. Het is de eerste, echt professionele radio-opleiding in de Benelux. Veronica is al sinds de jaren zestig actief op de Nederlandse radio. Ze heeft het radiolandschap drastisch veranderd en op een hoger professioneel niveau gebracht. Het gros van de huidige Nederlandse radiosterren is ooit begonnen bij Veronica en is daar met recht trots op. Veronica heeft een rijke traditie op het gebied van radio maken en voelt zich verplicht om deze traditie voort te zetten. Niet alleen met haar radiostations, maar ook met de Veronica Radioschool.

Simone FM is een regionale commerciële omroep voor Noord-Nederland. 3 Jaar geleden wisten we een aantal frequenties te bemachtigen in Groningen en Drenthe. Het station onderscheidt zich door het unieke format: "van Frans Bauer tot Metallica" en is ook één van de weinige regionale commerciële omroepen met een bijna volledig live gepresenteerde programmering. Deze combinatie onderschijft de slogan "echte radio" en is in haar korte bestaan vrij populair.

Weekend Vitaminen met Martijn Biemans is iedere zaterdagmiddag tussen 13:00 - 16:00 uur te beluisteren op Simone FM!

noot voor de pers,