Politie Gelderland-Zuid

Extra aandacht voor autocriminaliteit

Malden, 05-04-2006 o De politie van Heumen gaat de komende tijd extra aandacht besteden aan autodiefstallen en inbraken in autos. Gebleken is namelijk dat het aantal autodiefstallen en auto-inbraken de laatste maanden is gestegen ten opzichte van vorige jaren. In de eerste drie maanden van dit jaar zijn 18 autodiefstallen geregistreerd. Teven is 44 keer in een auto ingebroken.

Door het politieteam wordt momenteel extra gesurveilleerd, zowel in opvallende politieautos als in onopvallende autos. Ook wordt met name s-avonds en s-nachts te voet gecontroleerd in de verschillende woonwijken. Dit gebeurt vooral in burger om zo min mogelijk op te vallen.

Preventie
Naast de inspanningen van de politie kunnen autobezitters ook zelf een aantal dingen doen om te voorkomen dat ze slachtoffer worden. De politie adviseert om autos altijd goed af te sluiten en er geen waardevolle goederen in te laten. Wanneer een autoradio van een afneembaar front is voorzien dan is het verstandig om dit dan ook daadwerkelijk mee te nemen bij het verlaten van de auto en het niet in het dashboardkastje achter te laten. Ook de zeer populaire navigatieapparatuur kan beter niet in de auto worden achtergelaten. Het is zelfs verstandig om het dashboardkastje open te laten om duidelijk te laten zien dat er niets van waarde in ligt.

Ook vraagt de politie aan de inwoners van Malden om extra alert te zijn op mensen die zich verdacht gedragen rond geparkeerde autos. Wanneer men informatie heeft over mogelijke daders dan kan contact worden opgenomen met team Heumen op telefoonnummer 0900 - 8844. Als u daadwerkelijk ziet dat in een auto wordt ingebroken dan kunt u het beste direct 1-1-2 bellen.
(03)