Ingezonden persbericht


Nijmegen, 5 april 2006

Persbericht

Nog 3 weken voor deadline BNL 2006

Sinds februari is de Bibliotheek Nijmegen Literatuurprijs weer van start gegaan, de door cultuurpodium LUX in Nijmegen georganiseerde literatuurprijs voor startende schrijvers. Iedereen uit het Nederlands taalgebied die stiekem droomt van een carrière in de wereld van de letteren of gewoon benieuwd is naar de kwaliteit van zijn of haar proza of poëzie kan meedoen aan deze wedstrijd.

Inmddels hebben al meer dan 500 mensen een reglement aangevraagd. Indien je nog mee wil dingen naar een van de prijzen en indien je het aandurft om je eigen werk door de kritische jury te laten beoordelen, dien je bij LUX een reglement aan te vragen voor verdere informatie, bij voorkeur via e-mail: literatuurprijs@lux-nijmegen.nl of eventueel per post: LUX, Postbus 1155, 6501 BD Nijmegen, o.v.v. 'literatuurprijs'. Inzendingen zonder aanvraag van het reglement worden van deelname uitgesloten.

De deadline voor inzendingen ligt op zaterdag 22 april 2006. Dat zijn dus nog slechts 3 weken. Wie nog deel wil nemen, dient snel te zijn.

Alle inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury, bestaande uit dichter Victor Vroomkoning, essayist Liesbeth Eugelink en schrijver Jeroen Thijssen. De eerste prijs bestaat uit een bedrag van ¤500,- , de tweede prijs levert ¤100,- op en de derde prijs ¤50,- ,- . Tenslotte is er de publieksprijs van ¤100,-, waarvan de winnaar tijdens de uitreiking door het publiek wordt gekozen.

De uitreiking van de Bibliotheek Nijmegen Literatuurprijs vindt plaats op zaterdag 10 juni. Tijdens deze avond worden de prijswinnaars van dit jaar bekend gemaakt tijdens een feestelijke uitreiking. Deze avond start om 19.30uur en de zaal is open vanaf 19.00uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hedzerd de Boer van LUX: 024-3818122 of 06-42458124 of via literatuurprijs@lux-nijmegen.nl