Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Apple introduceert Boot Camp

Public Beta-software maakt het mogelijk om Windows XP te gebruiken op Macs met Intel-processor

Bunnik, 5 april 2006 ­ Apple introduceert vandaag Boot Camp: Public Beta-software waarmee het mogelijk is om Windows XP te gebruiken op Macs met een Intel- processor. Boot Camp kan met ingang van vandaag worden gedownload. Gebruikers die beschikken over een eigen Microsoft Windows XP-installatieschijf kunnen Boot Camp gebruiken om Windows XP op een Mac met Intel-processor te installeren. Nadat de installatie is voltooid, kan de computer naar keuze met Mac OS X of Windows XP worden opgestart. Boot Camp gaat deel uitmaken van "Leopard", de eerstvolgende grote release van Mac OS X, waarvan een eerste versie te zien zal zijn op de Worldwide Developer Conference van Apple in augustus.

"Het is niet de wens of de bedoeling van Apple om Windows te verkopen of te ondersteunen, maar veel gebruikers hebben aangegeven dat ze Windows op de superieure Apple hardware willen gebruiken nu we zijn overgestapt op de Intel- processor", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple. "Boot Camp maakt volgens ons de Mac nóg aantrekkelijker voor Windows- gebruikers die de overstap naar de Mac overwegen."

Boot Camp vereenvoudigt de installatie van Windows op een Mac met Intel- processor via een gebruiksvriendelijke assistent die de gebruiker stap voor stap begeleidt bij het dynamisch aanmaken van een Windows-partitie op de harde schijf, het branden van een cd met de benodigde Windows-besturingsbestanden en het starten van de Windows-installatie vanaf een Windows XP-installatie-cd. Nadat de installatie is voltooid, kunnen gebruikers tijdens het opstarten van de computer kiezen of ze met Mac OS X of met Windows willen opstarten.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De bètaversie van Boot Camp kan met onmiddellijke ingang worden gedownload via www.apple.com/macosx/bootcamp. Deze bètaversie is een proefversie met een licentie om de software gedurende een beperkte tijd uit te proberen. De definitieve versie van Boot Camp wordt een van de nieuwe functies van het toekomstige Mac OS X versie 10.5 "Leopard". Apple biedt geen ondersteuning voor het installeren of uitvoeren van Boot Camp en verkoopt of ondersteunt evenmin Microsoft Windows- software. Apple hoort graag reacties van gebruikers op Boot Camp via bootcamp@apple.com

Systeemvereisten
Voor Boot Camp is het volgende vereist: een Mac met Intel-processor en een USB- toetsenbord en -muis of een ingebouwd toetsenbord en een trackpad, Mac OS X versie 10.4.6 of hoger, de nieuwste firmware-update, minimaal 10 GB vrije schijfruimte op de opstartschijf, een lege, beschrijfbare cd of dvd en één installatieschijf met Windows XP Home Edition of Professional inclusief Service Pack 2 of hoger.

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple wordt algemeen erkend voor zijn innovatieve en bekroonde Mac-desktops en -notebooks, het Mac OS X-besturingssysteem, het iLife-softwarepakket en zijn professionele programma's. Apple is bovendien de drijvende kracht achter de digitale muziekrevolutie met de iPod, de bestverkopende draagbare muziekspeler, en de online iTunes Music Store.

Perscontact:

Juriaan Bosman
PR manager Apple Nederland
Rechtstreeks telefoonnummer: 030 659 39 40
Mobiel: 06 538 656 28
E-mail: bosman.j@euro.apple.com

Surf voor internationale persberichten en foto's in hoge resolutie van alle producten van Apple, naar www.apple.com/pr Op de Nederlandse PR-site vind je naast de meest recente persberichten ook beeldmateriaal in hoge resolutie: http://www.apple.com/nl/pr. De algemene website van Apple Nederland vind je op www.apple.com/nl

© 2006 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, AirPort, SuperDrive, iLife, FireWire, iPod, iPhoto, iMovie, iDVD, GarageBand, iTunes, SpotLight en Apple Store zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


---- --