Provincie Zuid-Holland

Vergadering Gedeputeerde Staten 4 april 2006

Dit is een populaire samenvatting van een selectie van onderwerpen uit de vergadering van Gedeputeerde Staten (GS) van 4 april 2006. De vastgestelde besluitenlijst van deze GS-vergadering wordt één week na de vergadering op www.zuid-holland.nl gepubliceerd. De reeds gepubliceerde besluitenlijsten en agenda's van de GS-vergadering vindt u ook op deze website onder 'Stateninformatie'.

Onderzoek nieuwsbrief 'GS deze week'Het college van Gedeputeerde Staten vormt het dagelijks bestuur van de provincie. GS vergaderen elke week. Na de vergadering verschijnt deze e-mail nieuwsbrief. De provincie Zuid-Holland is zeer geïnteresseerd in de mening van de lezers over de nieuwsbrief 'GS deze week'. Ook horen we graag of u ideeën heeft voor verbetering van de nieuwsbrief. Het invullen van de vragenlijst kost u ongeveer vijf minuten.Met deze link gaat u direct naar de vragenlijst.

LEADER+ drie samenwerkingsprojecten LEADER+is een europese subsidieregeling voor kleinschalige projecten die van belang zijn voor de regio. Veel waarde wordt gehecht aan samenwerking en verbetering van het organisatievermogen van de lokale gemeenschap. De Europese Unie stelt 50 procent co-financiering voor projecten beschikbaar, wanneer de overige 50 procent door andere partijen bijeen wordt gebracht. Vanuit enkele Groene Hart organisaties zijn eind 2005 drie subsidieaanvragen gedaan voor samenwerkingsprojecten. Het project "Groene Hart Kloppend Hart" is daarvan het belangrijkste (225.000 euro): aan dit project doen 15 lokale en regionale organisaties mee, die op 8 december 2005 een samenwerkingsovereenkomst hebben gesloten. Daarmee is in het Groene Hart een gebiedsdekkende samenwerking tot stand gekomen rond plattelandstoerisme. De andere projecten zijn "Boerderij en landschap" (18.256 euro) en "European Sustainable Trading Network" (37.797). De totale omvang van de co-financiering vanuit Zuid-Holland voor deze drie projecten is 281.053 euro.Provinciale vrijstellingsverordening Flora- en faunawetIn 2003 hebben GS en Provinciale Staten (PS) gebruik gemaakt van de mogelijkheid om via een provinciale vrijstelling te regelen dat schadeveroorzakende beschermde dieren door landbouwers verjaagd mogen worden, zonder dat daarvoor een individuele ontheffing nodig is. Voor de zwarte kraai en kauw werd bovendien toegestaan dat ze gedood mochten worden. Omdat de verordening per 2007 afloopt hebben GS de regeling verlengd. Deze wordt binnenkort in PS behandeld, waarna de verordening van kracht is. De vrijstellingsverordening leidt voor boeren tot administratieve lastenverlichting.

Subsidies

De gemeente Voorschoten ontvangt een BDU-bijdrage, conform het Uitvoergingsprogramma Regionale BDU 2005 - 2006 voor de volgende projecten:- "Veurseweg (midden) aanleg middenberm", bijdrage van 112..500 euro-"Leidseweg (midden) aanbrengen middenberg", bijdrage van 112.500 euro-"Herindeling Koningin Julianalaan/Schoolstraat", bijdrage van 1.412.187 euro De gemeente Voorschoten ontvangt een IDV-bijdrage van 18.110 euro voor project "Wijkroutes en wijkontsluitingsroutes, fase 3 en 4 fietsvoorzieningen" conform het Uitvoeringsprogramma IDV 2004. Stichting Cardea te Leiden ontvangt een projectsubsidie van 464.750 euro voor ambulante zorgtrajecten. Stichting Stek te Rotterdam ontvangt een projectsubsidie van 211.250 euro voor ambulante zorgtrajecten. Stichting Trivium te Dordrecht ontvangt een projectsubsidie van 169.000 euro voor ambulante zorgtrajecten. Het Rijnstreekberaad ontvangt een meerjarige projectsubsidie van 1.050.000 euro voor de regio Rijnstreek in het kader van de Regionale Agenda Samenleving Rijnstreek 2006 - 2008.