Ingezonden persbericht


Zoon Anthony Quinn smaakmaker op Holland Art Fair 2006

Persbericht,

Utrecht 5 april 2006

Recordaantal internationale kunstenaars presenteert nieuwste collecties

Utrecht, 5 april 2006 - De Holland Art Fair - van 12 april tot en met 17 april op het Malieveld in Den Haag - heeft een recordaantal internationale kunstenaars aangetrokken. Gerenommeerde kunstenaars presenteren hun nieuwste collecties. De zoon van Anthony Quinn, beeldhouwer Lorenzo Quinn, exposeert voor het eerst in Nederland op de Holland Art Fair zijn volledige collectie nieuwste beelden.

Ondanks zijn relatief jonge leeftijd heeft beeldend kunstenaar Quinn al een lange en succesvolle carrière op zijn naam staan. Hij exposeerde op alle internationale kunstbeurzen, voerde prestigieuze projecten uit in opdracht van de Verenigde Naties en het Vaticaan, maakte beelden voor Londen, Birmingham en Barcelona en zijn werk maakt deel uit van indrukwekkende privé collecties over de hele wereld. Momenteel werkt Lorenzo Quinn aan de creatie van een serie beelden voor de grootste sportacademie van de wereld 'ASPIRE' in Doha, Qatar.

Selectie kunstenaars
Dominic Grant startte pas in 2001 met het maken van beelden. Voor zijn nieuwste collectie, Romance in Bronze', is Grant duidelijk geïnspireerd door de impressionistische schilderijen van Roy Petley. Deze Engelse schilder was al in een vroeg stadium erg onder de indruk van Grants beelden en stelde ze tentoon in zijn galerie in Londen en Monaco. Op de Holland Art Fair zullen tevens werken van Petley gepresenteerd worden.

Ivan Loubuennikov is een van de belangrijkste hedendaagse vertegenwoordigers van het Moskouse kunstleven. Als toonaangevend schilder drukt hij zijn stempel op de figuratieve kunst in zijn land. Dat figuratieve schilderkunst abstracte emoties kan overbrengen, bewijst Loubuennikov met zijn nieuwe collectie. Loubuennikov werkt momenteel ook aan het ontwerp en realisatie van vijf monumentale wand mozaïeken voor de Heilige Maagd Maria Middelares Kerk in Perchhouchkovo. Al twee van de vijf mozaïeken zijn gerealiseerd en in 2007 zal het project voltooid zijn.

Marianne Houtkamp zal haar nieuwste collectie bronzen beelden tonen. De Gooise kunstenares stelt in al haar beelden de mens centraal. Zij is inmiddels doorgebroken in heel Europa met haar bronzen cultuurbeelden waaronder van de Masai. In het hart van Parijs wordt op dit moment een indrukwekkende collectie van haar beelden getoond. Daarnaast is een groot beeld van haar hand verschenen op een postzegel.

Antonio Miguel Gonzalez kan met zijn achtergrond in design, beeldhouwen, tekenen en schilderijen met recht een veelzijdig kunstenaar genoemd worden. In elk van zijn schilderijen zien we impressies terug van zijn studies van de werken van de meesters van het kaliber Fortuny, Villegas en Pinazo. De kwaliteit van zijn technieken komt in ieder detail van zijn schilderijen tot zijn recht. Geometrie, precisie en elegantie zijn aspecten die in elk werk terug te vinden zijn.

Robert Heindel verwierf internationale erkenning, o.a. voor zijn indringende dynamische schilderijen over dans en dansers. Hij werkte gedurende de laatste drie decennia met de meest toonaangevende dans- en balletgezelschappen van de wereld. Vanuit deze bron creëerde Heindel zijn unieke schetsen en schilderijen als belevenissen van spirituele puurheid. Op persoonlijk verzoek van Andrew Lloyd Webber maakte hij schitterende werken vanuit 'The Phantom of The Opera' en 'Cats'. Buitengewoon eervol èn succesvol, zeker voor een westerse kunstenaar, was de samenwerking met de twee traditioneel-culturele Japanse theaters; Noh en Kabuki.

Victor Korneev is uitverkoren om deel te nemen aan de tentoonstelling 'Inhabited Islands', die georganiseerd wordt ter ere van het 150 jarig bestaan van de Tretiakov Gallery in Moskou. Korneev's oeuvre wordt bepaald door een verlangen naar de verloren harmonie van het primitieve, de schoonheid, de vriendelijkheid en het aangename binnen menselijke relaties. Hij maakt menselijke figuren, maar met een variëteit die herkenbaar is uit de wereld om ons heen. Ieder individu heeft zo zijn eigen vorm en kneedbaarheid. Bij het bestuderen daarvan vindt Korneev steeds een unieke formule, die hij met speelse combinaties van hout, steen en brons materialiseert.

Andrej Remnjov is door zijn gebruik van de traditionele temperatechniek van iconenschilderkunst gekomen tot een geheel eigen expressie. Zijn techniek is realistisch, meesterlijk van stofuitdrukking als bij een 17e eeuwse Hollandse meester, maar in de vlakken herkennen we de iconenschilder die voor- en achtergrond even zichtbaar maakt. Tijdens de Holland Art Fair presenteert Remnjov drie nieuwe schilderijen.

Wittelid in Brons
Tineke Nusink, beeldend kunstenares en Wittelid, heeft in het kader van haar 30-jarig lidmaatschap van het Schilderkundig Genootschap Pulchri een bronzen portret vervaardigd van honorair Wittelid en Unicef-ambassadeur Paul van Vliet. Het portret is belangeloos ter beschikking gesteld aan Unicef en te bezichtigen tijdens de Holland Art Fair.

Algemene informatie HAF
De Holland Art Fair vindt voor het 12e achtereenvolgende jaar plaats. Het expositieprogramma vormt een mengeling van stijlen en technieken, zoals schilderijen, aquarellen, grafiek in beperkte en gesigneerde oplages, kunstboeken- en bladen, sculpturen, keramiek, glas, goud- en zilver, sieraden, fotografie, videokunst. De Holland Art Fair is op donderdag 13 april geopend van 11.00 -19.00 uur, op vrijdag 14 april van 11.00 - 22.00 uur en op zaterdag 15 april tot en met maandag 17 april van 11.00 tot 19.00 uur. De entreeprijs is ¤ 14,-.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht